Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανή δεύτερη πιστωτική κρίση το 2011 - Αποσύρονται από τα ομόλογα τα funds

Πιθανή δεύτερη πιστωτική κρίση το 2011 - Αποσύρονται από τα ομόλογα τα funds
Δεύτερο κύμα κρίσης βλέπουν μέσα στο 2011 οι αναλυτές σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, αφού τα προβλήματα από τον υπερδανεισμό των κρατών και των τραπεζών δεν έχουν εξαλειφθεί. Τα χρέη τρισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένουν, με την αναχρηματοδότηση τους να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.
Σύμφωνα με την Credit Suisse το κόστος χρηματοδότησης θα γίνεται ολοένα και ακριβότερο για τις τράπεζες, προκαλώντας σημαντικές αναταραχές στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Ιδιαίτερα για τα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα, ο ανταγωνισμός είναι τόσο μεγάλος, καθιστώντας τη μετακύληση του κόστους στα προϊόντα ιδιαίτερα δύσκολη.
Αυτή τη φορά, η κρίση θα είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη, δήλωσε Celestino Amore, ο ιδρυτής της IlliquidX, επισημαίνοντας ότι τα σημάδια μίας δεύτερης συνεχόμενης κρίσης έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται έντονα.
Την ίδια ώρα, οι φόβοι γύρω από τις δανειακές ανάγκες και τον όγκο των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν από τις κυβερνήσεις και τις τράπεζες εντός του 2011 εντείνονται, καθιστώντας ολοένα και πιο πιθανό ένα δεύτερο κύμα κρίσης. Ήδη, πολλοί fund managers έχουν περιορίσει σημαντικά την έκθεση τους σε ομόλογα, αφήνοντας μεγάλο κενό στην εν λόγω αγορά.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι Βρετανοί τραπεζίτες έχουν επιδοθεί σε ένα πρωτοφανές αγώνα δρόμου για την έκδοση ομολόγων το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, ώστε να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που η αγορά ομολόγων επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης