Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Οι Ρεπουμπλικάνοι να μην παίζουν με την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ

Λευκός Οίκος: Οι Ρεπουμπλικάνοι να μην παίζουν με την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ
Νέα πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η εισήγηση των Ρεπουμπλικάνων να τεθεί όριο στον κρατικό δανεισμό στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του Αμερικανού προέδρου, κάτι τέτοιο θα ήταν «καταστροφικό» για την χώρα.
Ο Austan Goolsbee προειδοποίησε τους Ρεπουμπλικάνους να μην «μάχονται» για τη μείωση του δανεισμού, ώστε να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επώδυνες περικοπές του προϋπολογισμού. Μάλιστα κατηγόρησε το σώμα της αντιπολίτευση να μην «παίζουν με την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας».
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το έλλειμμα του αμερικανικού κρατικού προϋπολογισμού έχει φτάσει το 1,3 τρις. δολ., καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να τονώσει την οικονομία από τη χειρότερη κρίση μεταπολεμικά που έζησε το 2008.
«Δεν είναι παιχνίδι το να θέτεις όρια στον κρατικό δανεισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Goolsbee, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έτσι «στην ουσία σταματάς να εξυπηρετείς κάποιες από τις υποχρεώσεις σου». Κάτι τέτοιο θα ήταν πρωτοφανές στην αμερικανική ιστορία, δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης