Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά στην ιστορία δανείζονται φθηνότερα οι αμερικανικές εταιρείες

Για πρώτη φορά στην ιστορία δανείζονται φθηνότερα οι αμερικανικές εταιρείες
Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι επενδυτές απαιτούν χαμηλότερο premium προκειμένου να αγοράσουν εταιρικά ομόλογα των ΗΠΑ έναντι εταιρικών ομολόγων σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου Bloomberg, γεγονός που συνεπάγεται ότι η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιριών κοστίζει λιγότερο σε σχέση με τις εταιρείες στον υπόλοιπο κόσμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg οι επενδυτές έχουν διαμορφώσει το premium στις 166 μονάδες βάσης, σε αντίθεση με τις 169 μ.β. που είναι ο μέσος όρος των spreads των εταιρειών στον υπόλοιπο κόσμο.
Η αμερικανική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με ταχύτερο ρυθμό φέτος τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Ιαπωνία, ενώ η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις αμερικανικές επιχειρήσεις στη διάθεση των κερδών τους.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η επενδυτική κοινότητα έχει θέσει σε ένα άτυπο αγώνα δρόμου τις ΗΠΑ με την Ευρώπη, για το ποια θα ενισχύσει την παρουσία της το 2011. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να υπερκεράσουν την Ευρώπη στην προσέλκυση κεφαλαίων και να αποκαταστήσουν το ρόλο τους ως παγκόσμια χρηματιστηριακή και οικονομική κυρίαρχος χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης