Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Ο μελλοντικός μηχανισμός στήριξης θα προβλέπει αγορά κρατικών ομολόγων

tags :
Der Spiegel: Ο μελλοντικός μηχανισμός στήριξης θα προβλέπει αγορά κρατικών ομολόγων
Στη φάση της συγκεκριμενοποίησης βρίσκονται τα σχέδια της Γερμανίας για τη δημιουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης του ευρώ που προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ μετά το 2013.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel στόχος του Βερολίνου είναι οι χώρες που θα προσφεύγουν στο μηχανισμό να αναλαμβάνουν αυστηρές δεσμεύσεις, μέχρι και την επιβολή «φρένου χρέους» κατά το πρότυπο της Γερμανίας. Η σχετική απαγόρευση έχει στο μεταξύ συνταγματική ισχύ στη Γερμανία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε αντίθεση με τον ισχύοντα σήμερα μηχανισμό, ο υπό σύσταση μηχανισμός θα μπορεί να αγοράζει ομόλογα υπερχρεωμένων χωρών, προκειμένου να μη χρειάζεται η συνδρομή της ΕΚΤ.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι ο μηχανισμός δεν θα είναι ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο δίπλα στην ΕΚΤ, όπως προέβλεπαν τα σχέδια του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που είχαν διαρρεύσει πριν από τα Χριστούγεννα. Αντίθετα, θα είναι ένα διακρατικό εργαλείο των χωρών-μελών της Ευρωζώνης. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται ομόφωνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης