Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα προφυλάκιση για τον Παύλο Ψωμιάδη της ΑΣΠΙΣ

tags :
Νέα προφυλάκιση για τον Παύλο Ψωμιάδη της ΑΣΠΙΣ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή, ο ήδη έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού πρώην πρόεδρος του ομίλου της ΑΣΠΙΣ, Παύλος Ψωμιάδης.

Ο κρατούμενος, πρώην πρόεδρος της ΑΣΠΙΣ, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιταγής ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προσκομίσει τον Σεπτέμβριο του 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.
Η τρέχουσα απολογία ενώπιο του ανακριτή Κ. Σαργιώτη αφορά τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα ποσού ύψους 5,8 εκατ. ευρώ και της υπεξαίρεσης.
Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας και η δίκη για την εξαπάτηση εκατοντάδων ασφαλισμένων της «ΑΣΠΙΣ» αλλά και επενδυτών της «Aspis Capital» με βασικό κατηγορούμενο τον ίδιο. Παράλληλα, σε εκκρεμότητα βρίσκεται στα αστικά δικαστήρια και αγωγές ομολογιούχων της «Aspis Capital» οι οποίοι διεκδικούν συνολικά 35 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα θύματα της ΑΣΠΙΣ έχουν καταθέσει και αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου εγκαλώντας το για πράξεις και παραλείψεις των εποπτικών του οργάνων. Οι αγωγές αυτές θα συζητηθούν με τη διαδικασία της «πρότυπης δίκης» στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης