Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σήμερα οι οικονομικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης – Η έκβαση του διαγωνισμού θα κρίνει την αξιοποίηση ανάλογων τουριστικών «φιλέτων»

tags :
Σήμερα οι οικονομικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης –  Η έκβαση του διαγωνισμού θα κρίνει την αξιοποίηση ανάλογων τουριστικών «φιλέτων»

Πιθανό τρία με τέσσερα τα τελικά υποψήφια επενδυτικά σχήματα

Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μέρα στο μέτωπο αποκρατικοποιήσεων, με την κατάθεση οικονομικών δεσμευτικών προσφορών για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς  η επιτυχία του διαγωνισμού θα κρίνει και την μελλοντική αξιοποίηση ανάλογων «φιλέτων» στην χώρα μας.
Μέχρι χτες οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών ήταν πυρετώδεις με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αναμένονται σημαντικές συνέργιες μεταξύ των υποψηφίων που αρχικώς προκρίθηκαν (συνολικά 13) με πιθανό το σενάριο τα τελικά υποψήφια επενδυτικά σχήματα να είναι τρία με τέσσερα.
Αν και όλα, προς το παρόν, παραμένουν ρευστά εκείνο που είναι σαφές είναι ότι ενδιαφέρον για τον Αστέρα Βουλιαγμένης έχουν εκφράσει επενδυτές από όλο τον πλανήτη, όπως Ρώσοι, Κινέζοι, Αμερικανοί, Καναδοί, Τούρκοι, Αραβες και φυσικά πολλοί Ελληνες. Πρόκειται για τον τουρκικό όμιλο Dogus που έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με τη Lamda Development, την αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners, το αμερικανικό hegde fund Βaupost (συμμετέχει με 5,19% στον ΟΠΑΠ), το  αμερικανικό fund Colony Capital που διαχειρίζεται επενδύσεις σε ακίνητα άνω των 50 δισ. δολαρίων, την καναδική εταιρεία ΙCI, τη ρωσική Strategic Initiative (ἐχει εξαγοράσει την Δωδωνη),καθώς και τον γνωστό από τη συνεργασία του με τη Folli Follie, κινέζικο Ομιλο Fosun, Επίσης τα ελληνικών συμφερόντων σχήματα είναι η Lamda Development, η Dolphin Capital, η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου που έχει το Costa Navarino στη Μεσσηνία, ο όμιλος Γ. Προκοπίου, η Chartworld του εφοπλιστή Λ. Κολλάκη καθώς και η τεχνική εταιρία J&P.
Οσον αφορά το τίμημα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ (κάτι που αν επιτευχθεί θα θεωρηθεί ως ιδιαίτερη επιτυχία).

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης