Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κλείνει το εργοστάσιο της Αλουμύλ στην Ξάνθη - Τι αναφέρει η διοίκηση στο bankingnews.gr – Στα 11 εκατ. ευρώ οι ζημιές του Ομίλου στο 9μηνο

tags :
Κλείνει το εργοστάσιο της Αλουμύλ στην Ξάνθη  - Τι αναφέρει η διοίκηση στο bankingnews.gr – Στα 11 εκατ. ευρώ οι ζημιές του Ομίλου στο 9μηνο
Θα δοθεί μπόνους 5.000 ευρώ σε όσους εργαζομένους θέλουν να αποχωρήσουν
Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το λουκέτο του εργοστασίου της Αλουμύλ στην Ξάνθη.
Σε επικοινωνία που είχε το bankingnews.gr με την εταιρία, τονίστηκε ότι όντως χτες ο πρόεδρος της Αλουμύλ, Γ. Μυλωνάς, ανακοίνωσε στους 100 εργαζομένους το κλείσιμο του εργοστασίου. Ο ίδιος επικαλέστηκε επικαλέστηκε οικονομική στενότητα και περικοπές στο λειτουργικό κόστος του ομίλου.
Στους εργαζόμενους, που θα θελήσουν να αποχωρήσουν (ή θα συνεχίσουν την εργασία τους στην κεντρική παραγωγική μονάδα του ομίλου στο Κιλκίς), θα δοθεί όλη η νόμιμη αποζημίωση συν 5.000 ευρώ bonus, δίνοντας προθεσμία μέχρι σήμερα να απαντήσουν.
Με βάση τα αποτελέσματα του 9μηνου η Αλουμύλ παρουσιάζει σημαντική μείωση του τζίρου της και διεύρυνση των ζημιών της.
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του ομίλου μειώθηκαν στα 128,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 8,8% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2012.
Τα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 16,7% περίπου, στα 22,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, EBITDA), διαμορφώθηκαν στα 4,0 εκατ. ευρώ περίπου, μειωμένα κατά 50,4%.
Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν στα 11,6 εκατ. ευρώ από 8,2 εκατ. ευρώ που ήταν στο εννεάμηνο του 2012.
Η επιδείνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται, σύμφωνα με τη διοίκηση, τόσο στην παρατεταμένη ύφεση που βιώνει η ελληνική οικονομία όσο και στην μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.
Επίσης, τα αποτελέσματα της εταιρείας και κατά επέκταση του ομίλου επιβαρύνθηκαν σημαντικά από την κατάρρευση της αγοράς του εσωτερικού στις πωλήσεις Φ/Β Συστημάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης