Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Praktiker Hellas - Ανταγωνιστικές οι αμοιβές των εργαζομένων, παρά την ήπια προσαρμογή 7% - Τι απαντά η εταιρεία στο bankingnews

Praktiker Hellas - Ανταγωνιστικές οι αμοιβές των εργαζομένων, παρά την ήπια προσαρμογή 7% - Τι απαντά η εταιρεία στο bankingnews
Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις εργασίας
Ανταγωνιστικές διατηρεί τις αμοιβές και τις παροχές των εργαζομένων της, παρά την ήπια προσαρμογή του 7%, η Praktiker Hellas, απαντώντας σε πρόσφατο δημοσίευμα του www.bankingnews.gr.
Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Praktiker Hellas, στοχεύοντας στη διατήρηση της υγιούς της πορείας και στηρίζοντας την ελληνική οικονομία και κοινωνία εδώ και 22 χρόνια, συνεχίζει να διατηρεί ανταγωνιστικές τις αμοιβές και τις παροχές των εργαζομένων της, παρά την ήπια προσαρμογή του
Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε την εταιρία, να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και ένα καλό εργασιακό περιβάλλον, με ικανοποιητικές αμοιβές και παροχές για τους ανθρώπους μας.
Η Praktiker Hellas παραμένει μια από τις ελάχιστες εταιρίες στην αγορά που διατήρησε, από το 2000 έως και το 2013, εταιρική σύμβαση με ευνοϊκούς όρους και σημαντικά οφέλη για τους εργαζόμενους της, πλέον των όσων προβλέπονταν από την ισχύουσα κλαδική σύμβαση εργασίας, όπως:
- βασικό μισθό υψηλότερο κατά 7,2% από αυτόν του κλάδου του Εμπορίου
- αναγνώριση πτυχίου σε όλους τους εργαζόμενους
- εκπτωτική κάρτα για αγορές των εργαζομένων από τα καταστήματά της, όλο το χρόνο καθώς και Δωροεπιταγές Χριστουγέννων
- ημερήσια κάλυψη έως και €15 στα ελλείμματα των ταμείων
Επιπλέον, η Praktiker Hellas ήταν η πρώτη εταιρεία λιανεμπορίου που, από το 1995, δημιούργησε και διατηρεί ασφαλιστικόπρόγραμμαζωήςκαινοσηλείας για τους εργαζομένους της. Παράλληλα, η εταιρία επενδύει στους ανθρώπους της μέσω συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης (σεμινάρια, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, κλπ), ενώ χορηγεί δωροεπιταγές γάμου & γέννησης και 10ετούς & 20ετούς εργασίας σε όλους τους εργαζομένους της.
Σε αυτό το πλαίσιο και παρά την οικονομική ύφεση και την πτώση των πωλήσεών της, η υιοθέτηση μιας νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), που θα διατηρούσε σημαντικά προνόμια για τους εργαζομένους της Praktiker Hellas σε σχέση με την αγορά όντας προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα του οικονομικού περιβάλλοντος, κρίθηκε αναγκαία, ώστε να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η αποτελεσματικότητά της.
Έτσι, η εταιρία ξεκίνησε κύκλο διαπραγματεύσεων με το Δ.Σ. του Σωματείου, κατά τη διάρκεια των οποίων αναλύθηκαν εκτενώς οι λόγοι προσαρμογής της νέας ΣΕΕ, κάτι που κρίθηκε αναγκαίο καθώς τα υφιστάμενα δεδομένα της οικονομίας και της αγοράς απαιτούν συνετή διαχείριση πόρων.
Οι απευθείας διαπραγματεύσεις διεκόπησαν από το ίδιο το Δ.Σ. του Σωματείου, δεδομένης της αδιάλλακτης στάσης του βάσει της οποία ζητούσε αποκλειστικά και μόνο αύξηση μισθών.
Δεδομένου ότι δεν προέκυψε αποδοχή της υπογραφής ΣΣΕ, η εταιρία προχώρησε στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τα παρακάτω δεδομένα:
- Διατήρηση όλων των επιδομάτων και παροχών, παρόλο που δεν προβλέπονται από το νόμο
- Ήπια προσαρμογή στον ονομαστικό μισθό, της τάξης του 7%, σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας
- Μη χορήγηση της δωροεπιταγής Χριστουγέννων που παρεχόταν κάθε χρόνο για αγορές από τα καταστήματα Praktiker
Μετά από μια σειρά ενεργειών που σημειώθηκαν για τη βέλτιστη διαχείριση των εξόδων της εταιρίας και τιςσημαντικές μειώσεις δαπανών σε όλους τους άλλους τομείς, μέλημα της εταιρίας ήταν να κρατήσει τις αμοιβές των εργαζομένων της ανεπηρέαστες.
Ωστόσο, η εν λόγω ήπια προσαρμογή αποτέλεσε, εν τέλει, την ελάχιστη απαραίτητη ενέργεια σε αυτόν τον τομέα για τη διασφάλιση της υγιούς πορείας της Praktiker Hellas και στο μέλλον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της Praktiker Hellas, με τους οποίους η εταιρία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και τους κρατά ενήμερους τόσο γραπτά όσο και προφορικά για όλα τα παραπάνω, έχουν κατανοήσει και αποδεχτεί την παραπάνω προσαρμογή, ενώ η υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Τι ανέφερε στις 17/01/2014 το www.bankingnews.gr

Πανελλαδική απεργία το Σάββατο στα Praktiker – Αντιδρούν στις μειώσεις μισθών οι εργαζόμενοι

Πανελλαδική απεργία έχουν προραμματίσει για το Σάββατο 18 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στα Praktiker αντιδρώντας στις νέες μειώσεις μισθών που ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας.
Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων, η διοίκηση στις 10 Ιανουαρίου τους έδωσε ενημερωτικές επιστολές, μέσω των οποίων τους ανακοίνωνε την περικοπή κατά 7% στους μισθούς τους.
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν, η διοίκηση προτίθεται να καταργήσει την επιχειρησιακή σύμβαση που έχουν υπογράψει οι 1.200 εργαζόμενοι και να την αντικαταστήσει με ατομικές συμβάσεις, απειλώντας ακόμη και με απολύσεις όποιους εργαζόμενους αρνηθούν να την υπογράψουν.
Το δ.σ των εργαζομένων αποφάσισε ως εκ τούτου την κήρυξη 24ωρης απεργίας και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στον Tαύρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης