Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για το «αγροτικό internet» - Οι συμμαχίες ενόψει της κατάθεσης των προσφορών για το έργο… των 161 εκατ. ευρώ

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για το «αγροτικό internet» - Οι συμμαχίες ενόψει της κατάθεσης των προσφορών για το έργο… των 161 εκατ. ευρώ
Θα προσφέρει τη δυνατότητα παροχής γρήγορου internet σε όλες τις αγροτικές περιοχές μέχρι το 2015
Σημαντικούς τηλεπικοινωνιακούς παίκτες αναμένεται να προσελκύσει ο διαγωνισμός για την κάλυψη γρήγορου internet σε περίπου 5.100 «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Στο διαγωνισμό, ο οποίος λήγει στις 19 Φεβρουαρίου, αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις προσφορές.
Η πρώτη προσφορά θα είναι από τον ΟΤΕ, ενώ ο δεύτερος ενδιαφερόμενος είναι η ΗΟL η οποία θα συμμετέχει στον εν λόγω διαγωνισμό σε συνεργασία με άλλες εταιρείες του ομίλου.
Ο τρίτος ενδιαφερόμενος αναμένεται να είναι κοινοπραξία των Cyta Ελλάδος, της ZTE Corporation και της PCCW με έδρα το Χονγκ Κονγκ και δραστηριότητα στις τηλεπικοινωνίες και τα ΜΜΕ.
Πάντως παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι εκτός των παραπάνω υποψηφίων πολύ πιθανό είναι να συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία και άλλες εταιρείες κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού υλικού (π.χ. η Huawei) καθώς και άλλοι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Το έργο αυτό «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης Αξιοποίησης των Υποδομών», είναι προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ, ενώ στόχο έχει τη γεφύρωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ αστικών κέντρων και αγροτικών περιοχών, αφού θα προσφέρει τη δυνατότητα παροχής γρήγορου Internet σε όλες τις αγροτικές περιοχές μέχρι το 2015, παρέχοντας ευρυζωνικές συνδέσεις σε χαμηλές τιμές σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης