Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Höttges (CEO) - Στρατηγικής σημασίας για τη Deutsche Telekom η επένδυση στον ΟΤΕ - Πλήρης εμπιστοσύνη στην Ελλάδα - Τετ α τετ με Σαμαρά

Höttges (CEO) - Στρατηγικής σημασίας για τη Deutsche Telekom η επένδυση στον ΟΤΕ - Πλήρης εμπιστοσύνη στην Ελλάδα - Τετ α τετ με Σαμαρά
Επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ και νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την ανάπτυξη
(upd2)Την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ αλλά και της Ελλάδας επιβεβαίωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Deutsche Telekom, Timotheus Höttges.
Όπως τόνισε ο Höttges «Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Έχει επιτύχει το λειτουργικό μετασχηματισμό του σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων με υγιή χρηματοοικονομικά και χαμηλό δανεισμό. Προχωρά σε επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την ανάπτυξη. Συγχαίρω τους Έλληνες συναδέλφους για την εξαιρετική τους δουλειά».
Μετά τη λήξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Σε μία περίοδο που δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η έμπρακτη εμπιστοσύνη που καταδεικνύει στην ελληνική οικονομία ένας μεγάλος, διεθνής Όμιλος, όπως η Deutsche Telekom. Επενδύσεις σαν αυτές της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ στην Ελλάδα πάνε τη χώρα μπροστά, δημιουργώντας τις υποδομές για τη νέα ψηφιακή εποχή. Η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης, ως κινητήρια δύναμη για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και για την προσέλκυση πρωτογενών και δευτερογενών επενδύσεων».
Στη συνάντηση ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατηγική που εφαρμόζει ο Όμιλος Deutsche Telekom για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα με την υλοποίηση επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Εκτενώς συζητήθηκε και ο επιτυχής μετασχηματισμός του ΟΤΕ από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια ανταγωνιστική εταιρεία υψηλών επιδόσεων, καθώς και οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε ο ΟΤΕ μέσα σε 12 μήνες, σε συνέχεια των επιτυχημένων προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που πραγματοποίησε.
Παρόντες στη συνάντηση - που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου - ήταν επίσης η κ. Claudia Nemat, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και την Τεχνολογία και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.
Σημειώνεται πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτεται ο Timotheus Höttges μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ως επικεφαλής του Ομίλου Deutsche Telekom, στις αρχές του έτους.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Deutsche Telekom - Σχεδιάζει πρόσθετες επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα σε ορίζοντα 4ετίας

Πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, σχεδιάζει η Deutsche Telekom σε ορίζοντα τετραετίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα.
Με τις επενδύσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει ο ΟΤΕ, το ADSL είναι διαθέσιμο στο 91% του πληθυσμού της χώρας, ενώ ο ΟΤΕ επενδύει εντατικά στην ανάπτυξη δικτύου FTTC-VDSL με τις οπτικές ίνες να φθάνουν σταδιακά στις γειτονιές και ταχύτητες 50 Mbps να είναι ήδη διαθέσιμες σε 1 εκατ. νοικοκυριά.
Παράλληλα, η Cosmote διέθεσε και αναπτύσσει με γοργούς ρυθμούς, υπηρεσίες 4G, με την πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου να ξεπερνάει σε λιγότερο από 1 χρόνο το 50%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, κάθε αύξηση 10 ποσοστιαίων μονάδων της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας οδηγεί σε αύξηση 1,2% του ΑΕΠ. Στην Ελλάδα η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στο σύνολο των τηλεφωνικών γραμμών ενισχύθηκε κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ οι ταχύτητες πρόσβασης διπλασιάστηκαν, με ορατά οφέλη στην ψηφιακή οικονομία.
Τα τελευταία χρόνια, ο ΟΤΕ υλοποίησε ένα πολυεπίπεδο πλάνο αναχρηματοδότησης και μείωσης δανεισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του καθαρού χρέους κατά 50% από το 2011, σε 1,8 δισ. ευρώ. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2013, ο ΟΤΕ πέτυχε, παρά την κρίση, να βγει στις αγορές και να αντλήσει 700 εκατ. ευρώ με την έκδοση ομολόγων, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 1,9 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Deutsche Telecom, βασικός μέτοχος του ΟΤΕ, πρόσφατα ανακοίνωσε πως η εφαρμογή Evernote θα είναι διαθέσιμη σε 12 νέες αγορές στην Ευρώπη, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών λάνσαρε τη δημοφιλή εφαρμογή στην Γερμανία το 2013.

(Πρώτη ενημέρωση: Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, ώρα 14:57)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης