Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Praktiker Hellas επενδύει και εξελίσσει τον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού

tags :
Η Praktiker Hellas επενδύει και εξελίσσει τον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού
«Οι άνθρωποί μας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας επιτυχίας μας»
Η Praktiker Hellas συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους της παρουσιάζοντας αξιόλογα αποτελέσματα και παρέχοντας σημαντικά οφέλη για τους εργαζομένους της, που αποτελούν έναν από τους βασικότερους παράγοντες της επιτυχούς της πορείας, για περισσότερα από 22 χρόνια στην Ελλάδα.
Η εταιρία που απασχολεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων σε ολόκληρη τη χώρα χτίζει καθημερινά μία δυνατή και δυναμική σχέση μαζί τους με στόχο την ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, στην Praktiker Hellas απασχολείται μια ομάδα περίπου 1200 συνεργατών εκ των οποίων το 40% βρίσκεται στην περιφέρεια, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο ενεργά στην ανάπτυξη όλης της χώρας.
Η επιλογή των συνεργατών στην Praktiker Hellas γίνεται με αξιοκρατικά μέσα, ενώ η εταιρία αναπτύσσει και διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους και κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά διακράτησης ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο της στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το μικρό ποσοστό αποχώρησης εργαζομένων (μικρότερο από 1%) και το μέσο όρο παραμονής στην εταιρία που ξεπερνά τα 10 χρόνια.
Η εταιρία κάνει πράξη τη διάφανη επικοινωνία με το προσωπικό της, με σταθερή πολιτική opendoor, αλλά και με συνεχείς έρευνες ικανοποίησης εργαζομένων, με αποτελέσματα που δείχνουν ένα ποσοστό ικανοποίησης μεγαλύτερο από 70%. Αξίζει να σημειωθεί πως οι υψηλότεροι δείκτες ικανοποίησης είναι αυτοί της υπερηφάνειας που αισθάνονται οι εργαζόμενοι και της εικόνας που έχουν για την εταιρία, με ποσοστό περίπου 80% να θεωρεί την εικόνα και τη φήμη της εταιρίας εξαιρετική. Σημειώνεται επίσης ότι η Praktiker Hellas είναι διακεκριμένη στον κλάδο της για το εργασιακό της περιβάλλον, αποτελώντας την πρώτη εταιρία λιανεμπορίου μεγάλου μεγέθους που έλαβε τη διάκριση Great Place to Work.  
Επιπλέον, η Praktiker Hellas που επενδύει στους εργαζομένους της, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση και την ανάπτυξή τους, προσφέροντας εκπαιδευτικά σεμινάρια & μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών για την επιμόρφωση τους, εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους εργασίας, αλλά και ανταγωνιστικούς μισθούς & πολλαπλές παροχές, που ενθαρρύνουν την εξέλιξη και την παραμονή τους στην εταιρία. Ζωντανή απόδειξη είναι ότι πολλά από τα σημερινά διοικητικά στελέχη της εταιρίας, ξεκίνησαν να εργάζονται ως πωλητές κατά την πρόσληψή τους και σήμερα καταλαμβάνουν διοικητικές θέσεις στην εταιρία. Μάλιστα η Praktiker Hellas διακρίθηκε στο θεσμό Sales Excellence Awards 2013 στην κατηγορία «Εκπαίδευση και ανάπτυξη πωλητών», αναδεικνύοντας τη διαρκή προσπάθεια της εταιρίας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της με στόχο την προσφορά άρτιας εξυπηρέτησης στους πελάτες της.
Τέλος, η Praktiker Hellas που έχει λάβει και μέρος στο πρόγραμμα ισότητας των δύο φύλων, αποδεικνύει έμπρακτα πως δεν υπάρχουν διακρίσεις στις προσλήψεις των εργαζομένων της καθώς το ποσοστό των εργαζόμενων γυναικών στην εταιρία καλύπτει, έως και σήμερα, το 50%, με σημαντικό αριθμό αυτών των γυναικών να καταλαμβάνει  διοικητικές θέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης