Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο - Μπαίνουν αύριο οι υπογραφές για τη συμμετοχή της γερμανικής KFW

Στην τελική ευθεία το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο - Μπαίνουν αύριο οι υπογραφές για τη συμμετοχή της γερμανικής KFW
Tην τελική συμφωνία θα υπογράψουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της KFW Dr Lutz-Christian Funke
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, αύριο μπαίνουν οι υπογραφές για τη συμμετοχή της γερμανικής KFW στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της γερμανικής KFW Dr Lutz-Christian Funke θα υπογράψουν αύριο Τετάρτη στις 12:00 την τελική συμφωνία για τη συμμετοχή της KfW στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.
Στην τελετή θα παραστεί και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Να σημειωθεί εδώ πως οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν από καιρό δρομολογηθεί και μάλιστα πιστοποιήθηκαν κατά την επίσκεψη στην Αθήνα - στις 11 Απριλίου - της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel.
Όπως ανέφερε την ίδια ημέρα (στις 11 Απριλίου) η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel υπέγραψαν, κατά τη διάρκεια των επαφών τους μνημόνιο συναντίληψης (MoU) για τη δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, του «Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη», στα πρότυπα της γερμανικής τράπεζας KfW.
Όπως αναφερόταν στο εν λόγω δημοσίευμα Σαμαράς και Merkel επιθυμούν να προωθήσουν τη δημιουργία μιας τράπεζας για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με φθηνά δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης