Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κ. Μίχαλος (ΚΕΕ) - Μοχλός πίεσης το πρωτογενές πλεόνασμα για στροφή σε αναπτυξιακές πολιτικές

Κ. Μίχαλος (ΚΕΕ) - Μοχλός πίεσης το πρωτογενές πλεόνασμα για στροφή σε αναπτυξιακές πολιτικές
Η ύπαρξη πρωτογενές πλεονάσματος ένα πρώτο βήμα για την οριστική επίλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με αφορμή την ανακοίνωση της Eurostat για το ελληνικό έλλειμμα και χρέος.
Ειδικότερα ο κ. Μίχαλος υποστήριξε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να αποτελέσει μοχλό πίεσης για στροφή σε αναπτυξιακές πολιτικές.
«Η εξέλιξη αυτή αναμφίβολα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την οριστική επίλυση του ζητήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που δυστυχώς εξακολουθεί να αυξάνεται, καθώς το 2013 έφθασε το 175,1% του ΑΕΠ από 157,2% του ΑΕΠ το 2012» σημείωσε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε ότι για να υπάρξει μείωση του χρέους, απαιτείται οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να προβούν στη λήψη  συγκεκριμένων αποφάσεων -όπως η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση αποπληρωμής-, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου αναπτυξιακής ανασυγκρότησης, προκειμένου να εξοβελιστούν  οι μεγάλες απώλειες που υπέστη η ελληνική οικονομία κατά την διάρκεια της εφαρμογής των μνημονιακών προγραμμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης