Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ζωηρό ενδιαφέρον της γερμανικής Deutsche Bank για το φυσικό αέριο της Κύπρου - Πως σχεδιάζει την εμπλοκή της

Ζωηρό ενδιαφέρον της γερμανικής  Deutsche Bank για το φυσικό αέριο της Κύπρου - Πως σχεδιάζει την εμπλοκή της
Η Deutsche Bank εμπλέκεται ήδη στη διαχείριση του κοιτάσματος Λεβιάθαν που ανήκει στην οικονομική ζώνη του Ισραήλ
Ζωηρό είναι το ενδιαφέρον της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank, για το φυσικό αέριο της Κύπρου.
Σήμερα φθάνει στην Κύπρο αντιπροσωπεία ανώτερων αξιωματούχων της Deutsche Bank και όπως δήλωσε στη StockWatch o κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κύριο αντικείμενο της επίσκεψης του κλιμακίου της τράπεζας είναι οι προοπτικές χρηματοδότησης του χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό.
Οι πληροφορίες φέρουν την Deutsche Bank να επιδεικνύει ζωηρό ενδιαφέρον σε ότι αφορά τις προοπτικές χρηματοδότησης για ανάπτυξη του φυσικού αερίου με τη μορφή του χερσαίου τερματικού στο Βασιλικό, ένα έργο το οποίο αναμένεται να κοστίσει €10-20 δισ.
Η Deutsche Bank εμπλέκεται ήδη στη διαχείριση του κοιτάσματος Λεβιάθαν που ανήκει στην οικονομική ζώνη του Ισραήλ.
Η προοπτική αυτή θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας στο Βερολίνο στις 6 Μαΐου και στην επικείμενη συνάντηση του με τον καγκελάριο Μέρκελ.
Η βιωσιμότητα του έργου δεν είναι ακόμη δεδομένη λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για το μέγεθος των κοιτασμάτων αλλά και λόγω των διαμορφούμενων σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών εντάσσεται και η επικείμενη επίσκεψη αξιωματούχων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) οι οποίοι αναμένονται στο νησί την ερχόμενη βδομάδα.
Παράλληλα επικεφαλής τριών επενδυτικών ταμείων από το Κουβέιτ που βρίσκονται ήδη στο νησί θα έχουν το μεσημέρι συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ νωρίτερα θα έχουν συναντήσεις με τρείς υπουργούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης