Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οριστική παραπομπή των 19 κατηγορουμένων για το «σκάνδαλο Hellas Power και Energa - Απερρίφθη το αίτημα αναίρεσης της Εισαγγελίας

Οριστική παραπομπή των 19 κατηγορουμένων για το «σκάνδαλο Hellas Power και Energa -  Απερρίφθη το αίτημα αναίρεσης της Εισαγγελίας
Αντιμέτωποι με ποινές ισόβιας κάθειρξης οι κατηγορούμενοι
Οριστικά σε δίκη παραπέμπονται οι 19 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Hellas Power – Energa, έπειτα από βούλευμα του Αρείου Πάγου.
Ειδικότερα, οι 19 κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονται ενώπιον κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα, παραπέμπονται οριστικά και αμετάκλητα σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, καθώς ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Εισαγγελίας.
Πιο αναλυτικά, το Συμβούλιο Εφετών είχε παραπέμψει σε δίκη τους 19 από τους 25 συνολικά εμπλεκόμενους. Ωστόσο, η Εισαγγελία Αρείου Πάγου άσκησε αίτηση αναίρεσης του παραπεμπτικού βουλεύματος, καθώς διαπίστωσε ανεπαρκείς αιτιολογήσεις και εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου.
Σήμερα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας, σηματοδοτώντας την οριστική παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη. Σημειώνεται πως 19 εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης