Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παραιτήθηκε η εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ από το δ.σ. του ΟΛΠ - Αντιδράσεις για τη συμφωνία με την Cosco

tags :
Παραιτήθηκε η εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ από το δ.σ. του ΟΛΠ - Αντιδράσεις για τη συμφωνία με την Cosco
Επιβεβαιώνεται η παραίτηση από το ΤΑΙΠΕΔ
Την παραίτηση της από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ υπέβαλε η Ελισσάβετ Αργυροπούλου, εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στον οργανισμό, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκεια της για την απόφαση της κυβέρνησης και της διοίκησης του οργανισμού να προχωρήσουν στο φιλικό διακανονισμό με την Cosco.
Η εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ εξέφρασε την αντίθεση της για το φιλικό διακανονισμό που προωθεί η κυβέρνηση για την επέκταση του Δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυριζόταν το ΤΑΙΠΕΔ, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε αυτομάτως η Cosco θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΟΛΠ (67%) περιορίζοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον άλλων υποψηφίων.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η κιζενική πλευρά είχε θέσει την επίτευξη του διακανονισμού ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, η Cosco θα αναλάβει να κατασκευάσει το δυτικό μέρος του προβλήτα ΙΙΙ.
Παράλληλα, στο ίδιο σημείο θα κατασκευαστεί από την Cosco ΣΕΠ ο νέος σταθμός πετρελαιοειδών που θα εξοφληθεί από το ελληνικό Δημόσιο σε ορίζοντα 15ετίας.
Επίσης ως αντισταθμιστικό όφελος θα κατασκευαστεί και ένα τουριστικό λιμάνι στο Πέραμα σε συνεργασία με το Δήμο Περάματος.
Όσον αφορά το θέμα της φιλικής διευθέτησης που επιχειρείται από την Cosco , καθώς η κινεζική πλευρά ζητά την κατάργηση του ελάχιστου εγγυημένου ανταλλάγματος που καταβάλλει με σκοπό την κατασκευή με δικές της δαπάνες του προβλήτα, αυτό θα αποφασιστεί από τις δύο πλευρές έως το τέλος του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης