Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κυπριακές Αερογραμμές: Τουλάχιστον δέκα «μνηστήρες» μεταξύ των οποίων Aegean Airlines και Ryanair - Αυξημένο ενδιαφέρον

Κυπριακές Αερογραμμές: Τουλάχιστον δέκα «μνηστήρες» μεταξύ των οποίων Aegean Airlines και Ryanair - Αυξημένο ενδιαφέρον
Ξεπέρασε τις προσδοκίες το ενδιαφέρον για τις Κυπριακές Αερογραμμές - Στόχος να ολοκληρωθεί η διαδικασία το Φθινόπωρο
Τουλάχιστον δέκα είναι οι «μνηστήρες» που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, μεταξύ των οποίων η Aegean Airlines και η Ryanair.
Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ανεπίσημες προτάσεις, οι οποίες αφορούν απόκτηση του ελέγχου της ιδιοκτησίας και της διαχείρισης της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες των κυπριακών μέσων ενημέρωσης. 
Μεταξύ των ενδιαφερομένων περιλαμβάνεται, η Aegean Airlines όπως ανακοίνωσε χθες, και η εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair.
Ενδιαφέρον για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, υπέβαλε στην KPMG και η ισραηλινή εταιρεία Arkia, σε συνεργασία με αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια, η οποία θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και ως ευρωπαϊκή εταιρεία με το καπέλο των Κυπριακών Αερογραμμών και διαθέτει δυνατότητες αύξησης στόλου και προορισμών.
Το ενδιαφέρον της για τις Κυπριακές Αερογραμμές, εκδήλωσε μέσω της διαδικασίας και η ρουμανική Blue Air, η οποία πετά τα τελευταία χρόνια από και προς την Κύπρο.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η πρόταση της Blue Air προβλέπει στενή συνεργασία της για Κυπριακές Αερογραμμές, με τη ρωσικών συμφερόντων κυπριακή Renaissance Capital.
Επίσης, ενδιαφέρον μέσω υποβολής των ζητούμενων εγγράφων υπέβαλε και o ισπανικός όμιλος Arevenca Group σε συνεργασία με την επίσης ισπανική Fly Aruba και την Air Atlantic, σε συνεργασία με επενδυτές από ΗΠΑ και Καναδά.
Το ενδιαφέρον της υπέβαλε επίσης η ΜΕΑ του Λιβάνου.
Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το ενδιαφέρον τους επανέλαβαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για επένδυση ή εξαγορά στις Κυπριακές Αερογραμμές, που είχαν ήδη επαφές με το κράτος-ιδιοκτήτη και είχαν συζητήσει το θέμα, αυξάνοντας τον αριθμό του καταλόγου των ενδιαφερομένων στους δέκα, λίγες ώρες πριν λήξει η περίοδος υποβολής ενδιαφέροντος.
Επισημαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν ήδη υπογραφεί συμφωνίες εμπιστευτικότητας με τέτοιους ενδιαφερόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης