Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ: Πριν το τέλος του 2014 θα τεθούν σε λειτουργία τα πρώτα μηχανήματα VLTs - Επιβεβαίωση bankingnews

tags :
ΟΠΑΠ: Πριν το τέλος του 2014 θα τεθούν σε λειτουργία τα πρώτα μηχανήματα VLTs - Επιβεβαίωση bankingnews
Η νόμιμη λειτουργία των VLTs θα συμβάλλει στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, εκτιμά ο ΟΠΑΠ
Πριν το τέλος του 2014 θα τεθούν σε λειτουργία τα πρώτα μηχανήματα VLTs (Video Lottery Terminal), όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ και επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ, καλωσορίζει την απόφαση της ΕΕΕΠ με την οποία ρυθμίζονται θέματα διεξαγωγής και ελέγχου τυχερών παιγνίων που διεξάγονται μέσω παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT.
Η απόφαση αυτή θέτει ένα συγκεκριμένο και ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα και παρέχει τις απαραίτητες προδιαγραφές που απαιτούνται για υπεύθυνο και με διαφάνεια παιχνίδι.
Η νόμιμη λειτουργία των VLTs θα προσφέρει μια θεσμοθετημένη, υπεύθυνη και πιστοποιημένη εμπειρία παιχνιδιού, θα συμβάλλει στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, ενώ θα συνεισφέρει και στα δημόσια οικονομικά μέσω της φορολόγησης (GGR), πράγματα που δεν ισχύουν στη σημερινή μη νόμιμη λειτουργία των VLTs.
Η ανάπτυξη των VLTs από τον ΟΠΑΠ υλοποιείται σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό και χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, με την επιλογή της GTECH ως τον τεχνολογικό πάροχο, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας επιλογής.
H ΟΠΑΠ θα προχωρήσει σύντομα σε ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία επιλογής προμηθευτή για την αγορά μηχανημάτων VLTs. Τα πρώτα μηχανήματα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία πριν το τέλος του 2014.

Τι ανέφερε από το πρωί το www.bankingnews.gr

Πράσινο φως για τα VLTs του ΟΠΑΠ - Θα εγκατασταθούν 16.500 μηχανάκια εντός 18 μηνών
Μέσα στους επόμενους μήνες μπαίνουν στη ζωή των Ελλήνων τα VLTs (Video Lottery Terminal) μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των τεχνικών προδιαγραφών αλλά και της ρύθμισης όλων των θεμάτων που αφορούν στον τρόπο διεξαγωγής των παγνιδιών.
Ο Κανονισμός αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία των 35.000 παιγνιομηχανημάτων για τα οποία έχει χορηγηθεί η σχετική άδεια στην ΟΠΑΠ.
Ειδικότερα, ο ΟΠΑΠ εντός 18 μηνών θα πρέπει να έχει εγκαταστήσει τα 16.500 VLTs  που θα διαχειρίζεται ο ίδιος, ενώ αργότερα θα εκχωρήσει σε 4 έως 5 παραχωρησιούχους τα υπόλοιπα 18.500.
Ήδη, ο ΟΠΑΠ έχει επιλέξει τη GTECH η οποία θα του προμηθεύσει το κεντρικό σύστημα παρακολούθησης των VLTs και σύντομα θα επιλέξει μεταξύ 14 εταιρειών τους προμηθευτές των μηχανών.
Τα VLTs θα μπορούν να εγκαθίστανται σε χώρους αμιγώς για VLTs, στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και σε πλοία  με δρομολόγια εξωτερικού.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός απαγορεύεται η πρόσβαση σε χώρους που στεγάζουν VLTs όσοι είναι κάτω των 21 ετών.
Για να παίξει κάποιος στα VLTs θα πρέπει να έχει εφοδιαστεί με ατομική κάρτα παίκτη στην οποία έχει πρόσβαση η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).
Η κάρτα εκδίδεται από οποιοδήποτε κατάστημα με VLTs και τα ελάχιστα στοιχεία που ζητούνται είναι το Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός, Αριθμός Ταυτότητας ή διαβατηρίου και διεύθυνση μόνιμης κατοικίας με την υποχρέωση του παίκτη να ενημερώνει για κάθε αλλαγή στα στοιχεία του τα οποία θα φυλάσσονται για τουλάχιστον 10 χρόνια.
Οι παίκτες μπορούν να παίζουν είτε με προπληρωμένη κάρτα, με μετρητά, με μονάδες πίστωσης που έχει αγοράσει ή με επανεπένδυση μονάδων πίστωσης που έχει κερδίσει.
Δεν επιτρέπεται με κανένα τρόπο η παροχή πίστωσης στους παίκτες. Κάθε πάροχος θα ορίσει μέγιστο όριο δαπανών ανά παίκτη πέραν του οποίου δεν θα επιτρέπεται να παίζει.
Τα καταστήματα στα οποία θα υπάρχουν τυχερά παιγνίδια VLTs θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα και διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες.
Στην κατηγορία Β ανήκουν αμιγείς χώροι τυχερών παιγνίων, στη Ε χώροι τυχερών παιγνιδιών σε πλοία που ταξιδεύουν προς το εξωτερικό και Στ για τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.
Ο ελάχιστος καθαρός χώρος για κάθε μηχανή VLTs είναι 3 τετραγωνικά. Τα καταστήματα τις καθημερινές θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 2 τη νύχτα και τις Παρασκευές και τα Σάββατα έως τις 4 το πρωί ενώ δεν επιτρέπεται εντός των καταστημάτων να έχουν εγκατασταθεί ATM.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης