Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τράπεζα Κύπρου: Στις 28 Αυγούστου η έκτακτη Γενική Συνέλευση για την ΑΜΚ

tags :
Τράπεζα Κύπρου: Στις 28 Αυγούστου η έκτακτη Γενική Συνέλευση για την ΑΜΚ
Οι μέτοχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εντός 15 εργάσιμων ημερών για αριθμό μετοχών μέχρι 20% του συνολικού αριθμού μετοχών
Για τις 28 Αυγούστου ορίστηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου, με θέμα την έγκριση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Με ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Κύπρου καλεί τους υφιστάμενους μετόχους να υποβάλουν αίτηση μέσα σε περίοδο 15 εργάσιμων ημερών για αριθμό μετοχών μέχρι 20% του συνολικού αριθμού μετοχών, που παραχωρήθηκαν στην ιδιωτική τοποθέτηση στην ίδια τιμή των 0,24 ευρώ.
Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε, επίσης, ότι αποφάσισε την αποδέσμευση των δωδεκάμηνων εμπρόθεσμων καταθέσεων που είχαν δεσμευθεί τον Ιούλιο του 2013, βάσει των διαταγμάτων ανακεφαλαιοποίησης, καθώς ο περιορισμός έληξε σήμερα.
Το ένα τρίτο των καταθέσεων αποδεσμεύεται αμέσως, το ένα τρίτο μετατρέπεται σε τρίμηνη εμπρόθεσμη κατάθεση, που λήγει και αποδεσμεύεται αυτόματα στις 30 Οκτωβρίου και το υπόλοιπο ένα τρίτο μετατρέπεται σε εξάμηνη εμπρόθεσμη κατάθεση, που λήγει και αποδεσμεύεται αυτόματα στις 30 Ιανουαρίου 2015.
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από διαβουλεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι με αυτή την απόφαση η Τράπεζα Κύπρου ανταποδίδει την εμπιστοσύνη των καταθετών της και ταυτόχρονα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας για στήριξη της ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης