Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πρόκληση – Πως το ΤΑΙΠΕΔ δέχθηκε την προσφορά της Intralot όταν η Global Family Partners (και ΟΠΑΠ) υπέβαλλαν προσφορά 40 εκατ;

Πρόκληση – Πως το ΤΑΙΠΕΔ δέχθηκε την προσφορά της Intralot όταν η Global Family Partners (και ΟΠΑΠ) υπέβαλλαν προσφορά 40 εκατ;
To ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να επαναξιολογήσει τις διαδικασίες του διαγωνισμού για το ιπποδρομιακό στοίχημα
Αποτελεί μεγάλη πρόκληση για το πώς χειρίζεται τις ιδιωτικοποιήσεις το ΤΑΙΠΕΔ καθώς όπως πληροφορούμαστε η προσφορά της Global Family Partners που θα συνεργαζόταν και με τον ΟΠΑΠ υπέβαλλε προσφορά για το ιπποδρομιακό στοίχημα πάνω από 40 εκατ ευρώ.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η Intralot SPV υπέβαλλε προσφορά που φθάνει τα 20 με 25 εκατ ευρώ.
Ερωτάται το ΤΑΙΠΕΔ γιατί δεν έκανε δεκτή την προσφορά της Global Family Partners άπαξ και περιέχει τίμημα 40 εκατ ευρώ;
Το επιχείρημα περί εκπρόθεσμης καταβολής της προσφοράς είναι τεχνικής υφής, το ερώτημα είναι γιατί το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε αυτή την βιαστική απόφαση και γιατί απορρίπτει 40 εκατ ευρώ.
Το ΤΑΙΠΕΔ ορισμένοι αναφέρουν ότι πραγματοποίησε ένα διαγωνισμό φωτογραφικό για την Intralot – δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το Ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του Ταμείου εξυπηρετεί συμφέροντα.
Η Intralot ήταν προνομιακός διεκδικητής λόγω της υπάρχουσας συνεργασίας αλλά αυτό δεν αίρει την δυνατότητα ένας άλλος επενδυτής να έχει υποβάλλει καλύτερη προσφορά από την Intralot.
Η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να πάρει θέση και να μην αφήσει να αιωρούνται αμφιβολίες και σκιές σε ένα διαγωνισμό όπως του ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Τι έγραφε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Δεσμευτική προσφορά για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια υπέβαλλε σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ η Ένωση Προσώπων «Intralot (SPV No. 1) Limited» και «Intralot (SPV No.2) Limited».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του, για την εγκυρότητα της προσφοράς, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων και στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς.
Η προσφορά του αγγλικού fund Global Family Partners για το ιπποδρομιακό στοίχημα δεν έγινε αποδεκτή.

H προσφορά της Global Family Partners

Μπορεί οι διοικητικές αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ να είναι συνεχείς, ωστόσο ορισμένα διεθνή funds έχουν θέσει στο μικροσκόπιο την ελληνική αγορά και μεταξύ αυτών το Global Family Partners, το οποίο εποπτεύεται από τις βρετανικές αρχές.
Το Global Family Partners υπέβαλλε δελεαστική οικονομική προσφορά για το ιπποδρομιακό στοίχημα και με βάση όλες τις ενδείξεις, παρ'ότι στον διαγωνισμό έχει υποβληθεί μόνο μια προσφορά, το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να την παραβλέψει.
Θα πρέπει δηλαδή η οικονομική προσφορά να εξεταστεί ενδελεχώς, να αποτιμηθεί με οικονομικούς όρους και εφόσον κριθεί συμφέρουσα να γίνει αποδεκτή.
Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ και στο παρελθόν είχε δεχθεί προσφορές μόνο από έναν ενδιαφερόμενο, όπως π.χ. στις περιπτώσεις της Πανγαία, του Ελληνικού και του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς και άλλων διαγωνισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης