Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mevaco: Διεύρυνση ζημιών και μείωση του κύκλου εργασιών για το α' εξάμηνο του 2014

tags :
Mevaco: Διεύρυνση ζημιών και μείωση του κύκλου εργασιών για το α' εξάμηνο του 2014
Οι ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 349,57 χιλ. ευρώ
Διεύρυνση ζημιών και μείωση του κύκλου εργασιών παρουσίασε, μεταξύ άλλων, η Mevaco κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2014.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στα αποτελέσματα μετά από φόρους για τον ομιλο στο πρώτο εξάμηνο φέτος οι ζημίες διευρύνθηκαν στις 349,57 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 150,28 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2013.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 21,55%, στα 9,69 εκατ. ευρώ έναντι 12,36 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Τα μεικτά κέρδη του ομίλου υποχώρησαν κατά 49,06%, στις 912,33 χιλ. ευρώ έναντι 1,79 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.     
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) του ομίλου συρρικνώθηκαν κατά 70,02%, στις 314,42 χιλ. ευρώ έναντι 1,05 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.      
Τα αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημίες 531,15 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 183,45 χιλ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.   
Σε επίπεδο εταιρείας καταγράφηκε επίσης διεύρυνση ζημιών στα αποτελέσματα μετά από φόρους στις 298,92 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 204,35 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2013.
Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 6,48 εκατ. ευρώ έναντι 8,91 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, μειωμένος κατά 27,31%.
Τα μεικτά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στις 687,49 χιλ. ευρώ έναντι 1,42 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2013, παρουσιάζοντας μείωση 51,72%.
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) της εταιρείας διαμορφώθηκαν στις 227,78 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 860,79 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, μειωμένα κατά 73,54%.     
Τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε ζημίες 465,81 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 161,79 χιλ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση η εταιρεία, η μείωση στο σύνολο των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου και της Εταιρείας οφείλεται πρωτίστως στη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ιδίως στον τομέα κατασκευής μεταλλικών μερών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων και των λοιπών δυσμενών μέτρων που επέβαλε στην σχετική αγορά το νέο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο και της συνακόλουθης κατακόρυφης μείωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για δραστηριοποίηση στον εν λόγω τομέα.
Η Εταιρεία λόγω της επικρατούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας δεν κατόρθωσε ακόμη να απορροφήσει πλήρως τις απώλειες που παρουσίασε η δραστηριότητά της εξαιτίας των ως άνω γεγονότων.
Εν τούτοις έχει προχωρήσει σε μια σειρά από κινήσεις οι οποίες αναμένεται  να  απορροφήσουν σταδιακά σε όλη την  διάρκεια  της χρήσης  το εύρος της ως άνω συρρίκνωσης όπως ενδεικτικά :
α) Ολοκλήρωσε με επιτυχία την αναδιάταξη των χώρων παραγωγής της (νέο Lay out), μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η ορθολογικότερη διαδοχή των φάσεων της παραγωγικής διαδικασίας, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας, συνεπεία κυρίως της σημαντικής μείωσης των νεκρών χρόνων και των ασύμφορων εσωτερικών μεταφορών με τα οφέλη να είναι ήδη εμφανή και αναμένεται να επιδράσουν θετικά στα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης.  
β) Αξιοποιώντας την σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει αναφορικά με τις κατασκευές στο κλάδο των Φ/Β συστημάτων τόσο στην ημεδαπή όσο και στην αλλοδαπή και ειδικότερα σε όμορες γεωγραφικά αγορές (λχ Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία),  η Εταιρεία ενέτεινε την εξαγωγική της δράση στις απαιτητικές αγορές της Μεγάλης Βρετανίας και της Νοτίου Αμερικής, αναμένοντας με βάση τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, ικανοποιητική αύξηση των πωλήσεων της τόσο στην διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης 2014 όσο και κατά την διάρκεια των επόμενων χρήσεων.
γ) Στο πλαίσιο της αξιοποίησης της εμπειρίας που έχει αποκτήσει η Εταιρεία στις επενδύσεις μεγάλων κτιρίων με σύνθετα υλικά κραμάτων αλουμινίου με ειδικές βαφές (ενδεικτικές εφαρμογές σε οικίσκους διοδίων, στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, στο κτίριο River Mall κλπ), επέτυχε την κατακύρωση σε αυτήν διαγωνισμού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος για την εσωτερική διακοσμητική επένδυση χώρων του αερολιμένα αρχικού προϋπολογισμού 586 χιλ Ευρώ περίπου, και συνεχίζει την προσπάθειά της για την ανάληψη και άλλων  παρομοίων έργων.
δ) Τέλος, βασιζόμενη στις αυξημένες παραγωγικές της δυνατότητες και τη συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, η εταιρεία ενισχύει και προωθεί την διείσδυσή της σε περισσότερες αγορές, που παρουσιάζουν θετικές προοπτικές  (ενδεικτικά κατασκευή και πώληση ψηφιακών πινάκων μεταβλητών  μηνυμάτων κλπ) και ήδη τα μηνύματα που λαμβάνει η Εταιρεία στην κατεύθυνση αυτή είναι ιδιαίτερα θετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης