Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Εβδομάδα Ασφάλειας» από τη Vivechrom με σεμινάρια στους εργαζόμενους της εταιρείας

tags :
«Εβδομάδα Ασφάλειας» από τη Vivechrom με σεμινάρια στους εργαζόμενους της εταιρείας
Το σεμινάριο αφορούσε στη βιωματική εκπαίδευση των εργαζομένων της, σχετικά με την πρόληψη τροχαίων συμβάντων
Η Vivechrom, η μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων στην Ελλάδα, μέλος του πολυεθνικού ομίλου AkzoNobel, υλοποίησε ένα διαδραστικό σεμινάριο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Eβδομάδας Ασφάλειας.
Ειδικότερα, το σεμινάριο αφορούσε στη βιωματική εκπαίδευση των εργαζομένων της, σχετικά με την πρόληψη τροχαίων συμβάντων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».
Πέρα από τη θεωρητική ενότητα παρουσίασης των αρχών της οδικής ασφάλειας, το σεμινάριο περιελάμβανε και βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση προσομοιωτών. Πιο συγκεκριμένα, το σεμινάριο περιείχε προσομοιωτή οδήγησης με 40 διαφορετικά προγράμματα, προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτή πρόσκρουσης, συσκευή μέτρησης αντανακλαστικών και υπολογισμού απόστασης ακινητοποίησης, «ζυγαριά» συσχέτισης βάρους ταχύτητας, «γυαλιά» προσομοίωσης μέθης, καθώς και δραστηριότητα απόσπασης προσοχής.  
Η Vivechrom, μέσω της διοργάνωσης της Εβδομάδας Ασφάλειας, αποδεικνύει έμπρακτα ότι μία από τις τρεις βασικές αρχές της είναι η Ασφάλεια. Για το λόγο αυτό η Εταιρεία κάθε χρόνο πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις, διαδραστικά σεμινάρια και θεματικές παρουσιάσεις για όλο το προσωπικό με θέμα την Ασφάλεια. Όπως αναφέρει η Διευθύντρια Ασφάλειας, Υγείας & Περιβάλλοντος της Vivechrom, κα Καρανταμπάνη, «Πρώτη προτεραιότητα όλων μας στη Vivechrom είναι η Ασφάλεια των ανθρώπων μας. Η διαμόρφωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας δεν είναι μία μόδα για εμάς, αλλά  πρωταρχικός και σημαντικός στόχος.»  


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης