Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η άνοδος των τιμών Αλουμινίου ….ενισχύει την κερδοφορία του Μυτιληναίου – Θετικό το κλίμα στα road show σε Παρίσι και Λονδίνο

Η άνοδος των τιμών Αλουμινίου ….ενισχύει την κερδοφορία του Μυτιληναίου – Θετικό το κλίμα στα road show σε Παρίσι και Λονδίνο
Θετικό κλίμα για το Μυτιληναίο στις παρουσιάσεις σε Παρίσι και Λονδίνο....
Άκρως θετικό κλίμα για τις μετοχές του ομίλου Μυτιληναίου (Μυτιληναίος και ΜΕΤΚΑ) διαμορφώνεται απόρροια των επιτυχημένων road show που πραγματοποίησε ο όμιλος σε Παρίσι και Λονδίνο.
Σήμερα 19 Σεπτεμβρίου του 2014 η μετοχή της εταιρίας Μυτιληναίος ενισχύεται +6% στα 6,53 ευρώ και της ΜΕΤΚΑ +3% στα 11,36 ευρώ.
Στο road show στο Παρίσι που διοργάνωσε η Kepler – Cheuvreux βρέθηκε  εταιρία Μυτιληναίος μαζί με τον ΟΠΑΠ και την Motor Oil στις 17 Σεπτεμβρίου ενώ εν συνεχεία παρευρέθηκε  στο road show  στο Λονδίνο του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Στις παρουσιάσεις ο όμιλος Μυτιληναίου είχε να ανακοινώσει  πολλά θετικά στοιχεία καθώς σε ένα τομέα που χρειαζόταν βελτίωση στο τομέα του αλουμινίου η συγκυρία τον ευνοεί.
Τι ακριβώς συμβαίνει;
Η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου ευνοεί την Αλουμίνιο της Ελλάδος εταιρίας του ομίλου Μυτιληναίου, καθώς ως γνωστό στις διεθνείς αγορές η αξία του μετάλλου αποτιμάται σε δολάρια.
1)Η τρέχουσα αξία ανά τόνο κυμαίνεται περίπου στα 2000   δολάρια.
2)Η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου προφανώς και ευνοεί εταιρίες όπως τον Μυτιληναίο.
Το 2013 η μέση τιμή της αξίας του αλουμινίου ήταν στα 1720-1800 δολάρια ανά τόνο και η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ – δολαρίου στα 1,35 με 1,36 δολάρια.
Το 2014 η αξία του αλουμινίου έχει αναρριχηθεί στα 2000 δολάρια  ανά τόνο και η ισοτιμία ευρώ δολαρίου έχει υποχωρήσει στα 1,2875 δολάρια.
3)Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι έχει αυξηθεί το premium επί της τιμής πώλησης στο αλουμίνιο.
Το  2013 π.χ. το premium ήταν 500 δολάρια ανά τόνο και την τρέχουσα περίοδο έχει φθάσει στα 900 δολάρια ανά τόνο.
Τρέχουσα τιμή αλουμινίου και premium επί της τιμής πώλησης προκύπτει αξία περίπου 3000 δολάρια ανά τόνο όταν η αντίστοιχη αξία ανά τόνο στα μέσα του 2013 ήταν 2300 δολάρια.
Είναι προφανές ότι η Αλουμίνιον της Ελλάδος θα βελτιώσει σημαντικά τα EBITDA κέρδη απόρροια της βελτίωσης των παραμέτρων τιμή, premium και συναλλαγματικές ισοτιμίες που αφορούν το αλουμίνιο.
Με δεδομένο ότι οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην άποψη ότι η τιμή του αλουμινίου θα αυξηθεί περαιτέρω και αν δεχθούμε ότι ο όμιλος Μυτιληναίου θα συνεχίσει να πουλάει τους περίπου 180 χιλ τόνους τον χρόνο εξάγεται το συμπέρασμα ότι…η κερδοφορία θα βελτιωθεί λόγω εξωτερικών παραμέτρων που σχετίζονται με την τιμολόγηση του αλουμινίου.
Η εταιρία Μυτιληναίος παρουσίασε θετικά νέα….και από την Αλουμίνιον της Ελλάδος, ενισχύοντας το προφίλ του ομίλου και προσβλέποντας σε περαιτέρω βελτίωση χρηματοοικονομικών δεικτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης