Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Την πρώτη μεγάλη επένδυση στην αιολική ενέργεια εγκαινίασε η Intrakat - Σε λειτουργία αιολικό πάρκο ισχύς 21 MW

tags :
Την πρώτη μεγάλη επένδυση στην αιολική ενέργεια εγκαινίασε η Intrakat - Σε λειτουργία αιολικό πάρκο ισχύς 21 MW
"Στόχος της εταιρίας είναι η περαιτέρω διείσδυση του Ομίλου στο τομέα της αιολικής ενέργειας καθώς υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες"

Την πρώτη της επένδυση στον τομέα της αιολικής ενέργειας εγκαινίασε την περασμένη Παρασκευή ο Όμιλος της Intrakat.
Πρόκειται για αιολικό πάρκο, ισχύος 21 MW στον Κιθαιρώνα της Βοιωτίας, στα εγκαίνια του οποίου παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στελέχη του Ομίλου της Intrakat αλλά και της μητρικής Intracom καθώς και πλήθος τοπικών αρχών και φορέων.
Το ύψος της επένδυσης του αιολικού πάρκου ανήλθε στα 35 εκατ ευρώ και η σύνδεση του με το δίκτυο της ΔΕΗ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Στόχος της Intrakat είναι να ενισχύσει σταδιακά το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ώστε να καταστεί υπολογίσιμη δύναμη στο συγκεκριμένο χώρο και να εξασφαλίσει σταθερά έσοδα από την πώληση παραγόμενης ενέργειας.
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Π. Σουρέτης, "στόχος της εταιρίας είναι η περαιτέρω διείσδυση του Ομίλου στο τομέα της αιολικής ενέργειας καθώς υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες".
Βάσει Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του εθνικού σχεδίου δράσης, μέχρι το 2020 η Ελλάδα πρέπει να παράγει 20% της συνολικής της ενέργειας, από πηγές φιλικές προς το περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης