Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Ξεπαγώνει» το εμπορικό κέντρο της ΓΑΙΑΟΣΕ στον Πειραιά - Θέμα ημερών η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος

tags :
«Ξεπαγώνει» το εμπορικό κέντρο της ΓΑΙΑΟΣΕ στον Πειραιά - Θέμα ημερών η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος
Το έργο της κατασκευής του εμπορικού κέντρου υπολογίζεται ότι θα έχει προϋπολογισμό 50 - 60 εκατ. ευρώ
Σε φάση υλοποίησης φαίνεται πως εισέρχεται η κατασκευή του εμπορικού κέντρου στον Πειραιά στον σταθμό του ΟΣΕ, από την ΓΑΙΑΟΣΕ.
Η αξιοποίηση του ακινήτου βρίσκεται εδώ και χρόνια στον αέρα, ωστόσο αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να γίνει το πρώτο βήμα με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίζει τους όρους δόμησης στην ακίνητη περιουσία του OΣE.
Το έργο της κατασκευής του εμπορικού κέντρου στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά υπολογίζεται ότι θα έχει προϋπολογισμό 50 - 60 εκατ. ευρώ και θα αφορά την ανάπτυξη χώρων έκτασης περίπου 37.000 τετραγωνικών μέτρων, σε τέσσερις ή πέντε ορόφους, στους οποίους, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνονται εμπορικές χρήσεις, χώροι στάθμευσης, αναψυχής, καταστημάτων εστίασης, κινηματογράφοι κ.ά.
Το εμπορικό κέντρο θα δημιουργηθεί σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων, στο σημείο όπου βρίσκεται ο τερματικός σιδηροδρομικός σταθμός του Πειραιά.
Ο ανάδοχος αναμένεται να αναλάβει και τη διαχείριση του έργου για διάστημα 30 ετών.
Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος το 2009, καθώς υπήρξε διάσταση απόψεων της ΓΑΙΟΣΕ με τους τότε υποψήφιους επενδυτές, μεταξύ των οποίων ήταν η Lamda Development με τον Ελλάκτωρ, η Τεχνική Ολυμπιακή αλλά και η Ιντρακάτ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης