Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΒΕ: Διευκρινιστική ανακοίνωση για την πώληση της θυγατρικής Calin

ΕΛΒΕ: Διευκρινιστική ανακοίνωση για την πώληση της θυγατρικής Calin
Μετά από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 
Σε επίσημη ανακοίνωση προέβη η ΕΛΒΕ, μετά από σχετικό ερώτημα για την πώληση των δικαιωμάτων της επί της θυγατρικής Calin, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την διευκρινιστική ανακοίνωση: «η θυγατρική Calin συμμετείχε στον κύκλο εργασιών του Ομίλου την 30/6/2014 κατά 69,08%, ήτοι από σύνολο κύκλου εργασιών 29,88 εκατ. ευρώ τα 20,64 εκατ. ευρώ αφορούσαν πωλήσεις της εν λόγω θυγατρικής. Στα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου η θυγατρική συμμετείχε με κέρδη προ φόρων 711,48 χιλ. ευρώ και στα αποτελέσματα μετά από φόρους του ομίλου η θυγατρική συμμετείχε με κέρδη μετά από φόρους 515,58 χιλ. ευρώ.
Η πώληση αυτή θα έχει ως συνέπεια τα οικονομικά μεγέθη της θυγατρικής στις 30/9/2014 να εμφανιστούν στις διακοπείσες δραστηριότητες σε επίπεδο Ομίλου.
Στα αποτελέσματα τέλους του έτους η πώληση θα προσθέσει σε επίπεδο Εταιρίας [sic] κέρδη προ φόρων 9,98 εκατομμύρια ευρώ και 7,38 εκατ. μετά από φόρους, ενώ η καθαρή θέση της Εταιρίας θα μειωθεί κατά 865,8 χιλ. ευρώ. Στις οικονομικές καταστάσεις τέλους του έτους σε επίπεδο Ομίλου η ανωτέρω πώληση θα αυξήσει τα κέρδη προ φόρων 9,98 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους 7,38 εκατ. ευρώ ενώ θα τα μειώσει κατά τα κέρδη προ και μετά φόρων της ανωτέρω θυγατρικής μέχρι την ημερομηνία της πώλησης. Η καθαρή θέση του Ομίλου αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,5 εκατ. ευρώ περίπου ενώ ο κύκλος εργασιών θα μειωθεί σημαντικά καθώς όπως αναφέρθηκε οι πωλήσεις της θυγατρικής αποτελούσαν το 69% των πωλήσεων του Ομίλου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι 30/9/2014 ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής ανήλθε στα 30,3 εκατ. ευρώ.
Στο Δ.Σ. της Calin συμμετείχαν έως και την 22/10/2014 τα ακόλουθα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΒΕ: ο κ. Κιτσικόπουλος Τηλέμαχος ως αντιπρόεδρος και οι κύριοι Κιτσικόπουλος Πασχάλης και Ronald Barkshire ως μέλη. Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. της CALIN A.E. αποτελείται από 9 μέλη. Τέλος αναφέρεται ότι ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ των αγοραστών και λοιπών μελών του Δ.Σ. της θυγατρικής με τους βασικούς μετόχους και τη διοίκηση της ΕΛΒΕ
Τέλος, αναφέρεται πως: «η εταιρία στην παρούσα φάση εξετάζει διάφορα επενδυτικά σχέδια χωρίς όμως να έχει καταλήξει σε ενέργειες προς υλοποίηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης