Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο 96,67% το ποσοστό της Πανγαία στη MIG Real Estate μετά τη δημόσια πρόταση - Δεν ασκεί το δικαίωμα εξαγοράς

Στο 96,67% το ποσοστό της Πανγαία στη MIG Real Estate μετά τη δημόσια πρόταση - Δεν ασκεί το δικαίωμα εξαγοράς
Προσφέρθηκαν συνολικά 1.951.053 μετοχές ή το 13,86% της εταιρείας
Στο 96,67% διαμορφώνεται το ποσοστό της Πανγαία στη MIG Real Estate, μετά την ολοκλήρωση της περιόδου αποδοχής της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης της Πανγαία προς τη MIG Real Estate προσφέρθηκαν συνολικά 1.951.053 μετοχές ή το 13,86% της εταιρείας.
Η Πανγαία δεν ασκεί το δικαίωμα εξαγοράς. Στη διάρκεια της περιόδου αποδοχής, 240 μέτοχοι αποδέχτηκαν την πρόταση, προσφέροντας συνολικά 1.951.053 μετοχές ή το 13,86% της εταιρίας.
Σημειώνεται ότι η Πανγαία είχε υποβάλλει δημόσια πρόταση στις 19 Αυγούστου 2014 για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της MIG Real Estate, ονομαστικής αξίας 3,00 Ευρώ η κάθε μία, τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα.
1. Η Περίοδος Αποδοχής ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου και έληξε στις 22 Οκτωβρίου 2014. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, 240 Μέτοχοι αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση, προσφέροντας συνολικά 1.951.053 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 13,86% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
2. Ο Προτείνων δεν απέκτησε μέσω του Χρηματιστηρίου ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο Μετοχές της Εταιρείας κατά το διάστημα από την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης μέχρι και τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής. Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερθεισών Μετοχών, ο Προτείνων θα κατέχει συνολικά 13.605.064 Μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 96,67% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Επιπλέον Μετοχές που τυχόν αποκτήσει ο Προτείνων μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ως άνω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω ποσοστό.
3. Η καταβολή του Προσφερόμενου Τιμήματος στους Αποδεχθέντες Μετόχους θα ξεκινήσει στις 29 Οκτωβρίου 2014. Η «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» θα καταβάλει το Προσφερόμενο Τίμημα σε κάθε Αποδεχθέντα Μέτοχο, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αυτός/αυτή έχει επιλέξει στην οικεία Δήλωση Αποδοχής, δηλαδή: είτε
(i) με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του/της στην «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», είτε
(ii) τοις μετρητοίς στον Αποδεχθέντα Μέτοχο σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» στην Ελλάδα, με την προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του/της (για νομικά πρόσωπα, την εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής των ατόμων που νόμιμα υπογράφουν για την εταιρεία, από συνεργαζόμενη τράπεζα) και έγκυρου αντιγράφου της Δήλωσης Αποδοχής, είτε (iii) με πίστωση του Χειριστή του Αποδεχθέντα Μετόχου.
4. Δεδομένων των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων ενημερώνει ότι:
α) δεν θα ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου, και
β) υποχρεούται να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές οι οποίες θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας ανακοίνωσης, έναντι καταβολής του προσφερθέντος τιμήματος των 3,10 Ευρώ ανά Μετοχή σε μετρητά. Προς το σκοπό αυτό, ο Προτείνων έχει δώσει τις κατάλληλες εντολές αγοράς προς τα μέλη του Χρηματιστηρίου που θα εκτελέσουν τις σχετικές χρηματιστηριακές συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης