Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΤΕΧ Ἀνεμος: Τέσσερις μήνες μετά την εισαγωγή της στο ΧΑ στρέφεται στις ξένες αγορές - Αναζητά κεφάλαια για επενδύσεις

ΕΛΤΕΧ Ἀνεμος: Τέσσερις μήνες μετά την εισαγωγή της στο ΧΑ στρέφεται στις ξένες αγορές - Αναζητά κεφάλαια για επενδύσεις
Η ΕΛΤΕΧ Ἀνεμος σχεδιάζει την έκδοση ομολογιακού δανείου της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, ενώ στοχεύει σε επιτόκιο από 12%-14%
Στην αναζήτηση κεφαλαίων από το εξωτερικό έχει στραφεί η διοίκηση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος, λίγους μήνες μετά την άντληση κεφαλαίων (32,5 εκατ. ευρώ) από την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, η ΕΛΤΕΧ Άνεμος έχει στραφεί σε ξένες αγορές προκειμένου να βρει κεφάλαια για να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα, το οποίο σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εισαγωγής της, ανέρχεται για τη διετία 2014 -2015 στα 107 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΤΕΧ Ἀνεμος σχεδιάζει την έκδοση ομολογιακού δανείου της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, ενώ στοχεύει σε επιτόκιο από 12%-14%.
Τα κεφάλαια που ευελπιστεί να αντλήσει η εταιρεία θα χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να αυξήσει τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ των αιολικών πάρκων της, από 164 MW σήμερα σε 257 MW μέχρι το τέλος του 2015. Επίσης η εταιρεία διαχειρίζεται και ένα μικρό υδροηλεκτρικό ισχύος 5 MW και ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 2 MW.
Εκτός από τα κεφάλαια για επενδύσεις, η εταιρεία χρειάζεται κεφάλαια για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της, οι οποίες στο τέλος Μαρτίου 2014 ανέρχονταν σε 212,8 εκατ. ευρώ.
Σε αυτές περιλαμβάνονται μακροπρόθεσμα δάνεια  ύψους 110,6 εκατ. ευρώ καθώς και ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός της ύψους 26,7 εκατ. ευρώ.

Μ.Τ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης