Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μαΐλλης (Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο): Οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν κεφαλαιακά - Αδιανόητες οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις

Μαΐλλης (Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο): Οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν κεφαλαιακά - Αδιανόητες οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις
Eίναι καθήκον της κυβέρνησης να διασφαλίσει όλα τα επιτεύγματα στην οικονομία κάτω από συνθήκες πολιτικής σταθερότητας
Ασφυκτιούν κεφαλαιακά οι ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλές και αδιανόητες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και σοβαρά θέματα που εμποδίζουν το υγιές επιχειρείν, διεμήνυσε ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μαΐλλης.
Από το βήμα του συνεδρίου Capital + Vision «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» ο κ. Μαΐλλης ανέφερε ότι είναι καθήκον της κυβέρνησης αλλά και εν γένει του πολιτικού κόσμου να διασφαλίσουν όλα τα επιτεύγματα στην οικονομία κάτω από συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και να ολοκληρώσουν χωρίς δισταγμούς όλες τις μεταρρυθμίσεις.
Σημείωσε ότι υπάρχουν, ακόμη, πολλές και αδιανόητες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και σοβαρά θέματα που εμποδίζουν το υγιές επιχειρείν, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνθήκες απολύτου έλλειψης ρευστότητας, μετά από επτά χρόνια βαθιάς ύφεσης, ασφυκτιούν κεφαλαιακά, με υψηλό δανεισμό και μη ανταγωνιστικά επιτόκια καθώς τα 40 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενου τραπεζικού δανεισμού περιγράφουν την οξύτητα του προβλήματος.
Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, συνέχισε ο ίδιος, μετά από τα πρόσφατα ανέλπιστα θετικά αποτελέσματα των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποδεικνύει ότι είναι η ώρα να απελευθερώσει άμεσα τη ρευστότητα που χρειάζεται η πραγματική οικονομία και οι επιχειρήσεις. Να διασωθούν οι βιώσιμες εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις αν και θα χρειαστούν και νέες σημαντικές επενδύσεις.
«Σίγουρα θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια της τάξεως των 100 δισ. ευρώ, είπε, προκειμένου να δομηθεί το νέο ελληνικό παραγωγικό μοντέλο που θα καταπολεμήσει την ανεργία και θα διασφαλίσει και πάλι την ευημερία στον τόπο».
Κύριο μέλημα για να έρθουν στη χώρα μας οι ξένες επενδύσεις είναι η διατήρηση ενός σταθερού πολιτικού κλίματος, η δημιουργία ενός ελκυστικού, σταθερού και αξιόπιστου φορολογικού περιβάλλοντος, που θα εγγυάται κάθε ξένη επένδυση και η οριστική αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης