Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

WSJ: Η Cosco κέρδισε το στοίχημα στο λιμάνι του Πειραιά και το μετέτρεψε σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα της Μεσογείου

tags :
WSJ: Η Cosco κέρδισε το στοίχημα στο λιμάνι του Πειραιά και το μετέτρεψε σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα της Μεσογείου
Πέντε χρόνια μετά , η Cosco έκαμψε τις αντιστάσεις, δημιουργώντας 1.000 θέσεις εργασίας στο λιμάνι του Πειραιά
Η κινέζικη Cosco κέρδισε το στοίχημα στο λιμάνι του Πειραιά και το μετέτρεψε σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα της Μεσογείου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, όταν η κινέζικη Cosco πρωτοήρθε στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε αντιμέτωπη με την απεργία των εργαζόμενων, οι οποίοι ζητούσαν από την εταιρεία να φύγει.
Ωστόσο, πέντε χρόνια μετά , η Cosco έκαμψε τις αντιστάσεις, δημιουργώντας 1.000 θέσεις εργασίας.
Παράλληλα κατάφερε να μεταμορφώσει τον Πειραιά σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα λιμάνια στη Μεσόγειο, επενδύοντας δισεκατομμύρια.
Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες αποκρατικοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα.
Το Πεκίνο έχει δεχθεί κριτική για τα υπέρογκα ποσά που καταβάλλουν οι κρατικές εταιρείες για επενδύσεις, ωστόσο ο κινέζικος κολοσσός, κέρδισε το στοίχημα.
Η Cosco κατάφερε να μπει δυναμικά σε μια μεγαλύτερη ναυτιλιακή αγορά και σε «ισχυρά» διεθνή λιμάνια, αλλά και να σταθεί επάξια δίπλα σε «γίγαντες» της ναυτιλίας, όπως η δανέζικη A.P. Moeller-Maersk και η DP World στο Ντουμπάι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η WSJ, το 2008, έναν χρόνο πριν την επένδυση της Cosco, στον Πειραιά διακινούνταν μόλις 433.582 κοντέινερ.
Το 2013 ο αριθμός αυτός επταπλασιάστηκε στα 3,16 εκατ. κοντέινερ, γεγονός που οφείλεται κατά 80% στην κινεζική εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης