Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΤΑΙΠΕΔ: Πέρασαν τον τεχνικό έλεγχο οι τρεις διεκδικητές για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - Αύριο το «άνοιγμα» των προσφορών

ΤΑΙΠΕΔ: Πέρασαν τον τεχνικό έλεγχο οι τρεις διεκδικητές για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - Αύριο το «άνοιγμα» των προσφορών
Η παραχώρηση των αεροδρομίων θα ισχύει για 40 έτη
Στην επόμενη φάση για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων πέρασαν και οι τρεις διεκδικητές, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τις προσφορές και των τριών κοινοπραξιών.
Ειδικότερα, βάσει του πρωταρχικού – τεχνικού ελέγχου, και οι τρεις ενδιαφερόμενες εταιρείες πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.
Έτσι, αύριο - ημέρα εξέτασης των οικονομικών προσφορών - και οι τρεις κοινοπραξίες θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Ας σημειωθεί πως προτάσεις έχουν καταθέσει οι κοινοπραξίες (1) Airports S.A.S.-ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε., (2) FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και (3) CASA (Corporation America S.A.)-METKA Α.Ε.
Ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ κατατάσσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε δύο κατηγορίες.
Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται οι αερολιμένες Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου και Καβάλας και στη δεύτερη ομάδα Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.
Η παραχώρηση των αεροδρομίων στους επενδυτές θα γίνει για 40 έτη και οι επενδύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε 20 μήνες από τη θέση της σύμβασης σε ισχύ, ενώ τα νέα έργα και οι επεκτάσεις (νέοι αεροσταθμοί, επεκτάσεις πίστας,κλπ) σε 48 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης