Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι Γερμανοί ελέγχουν τηλεπικοινωνίες και αεροδρόμια στην Ελλάδα - Μετά τον ΟΤΕ αναλαμβάνουν και τους 14 αερολιμένες της χώρας

Οι Γερμανοί ελέγχουν τηλεπικοινωνίες και αεροδρόμια στην Ελλάδα - Μετά τον ΟΤΕ αναλαμβάνουν και τους 14 αερολιμένες της χώρας
Ο Όμιλος Κοπελούζου και η Fraport είναι εταίροι στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο Pulkovo, της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία
Αυξάνεται η παρουσία των Γερμανών στον ελληνικό επιχιερηματικό κλάδο και συγκεκριμένα σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες και τα αεροδρόμια.
Μετά τον ΟΤΕ που ανήκει στο γερμανικό Όμιλο Deutsche Telecom, oι Γερμανοί αναλαμβάνουν πλέον και τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, καθώς ανάδοχος ανακηρύχθηκε η κοινοπραξία Fraport – Kοπελούζος, με ποσοστά συμμετοχής 70% και 30% αντίστοιχα.
Η Fraport AG δραστηριοποιείται παγκοσμίως σε αεροπορικές δραστηριότητες, σε εμπορικές αεροπορικές επιχειρήσεις καθώς και στην ανάπτυξη ακινήτων.
Το χαρτοφυλάκιο της Fraport αποτελείται από 11 αεροδρόμια στη Γερμανία και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αποτελεί την έδρα της, ενώ με τα εκτός Γερμανίας αεροδρόμια επιδιώκει μεταξύ άλλων την εδραίωση της Φρανκφούρτης ως κύριου κόμβου στο παγκόσμιο σύστημα αεροπορικών μεταφορών.
Ο Όμιλος Κοπελούζου και η Fraport είναι εταίροι στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο Pulkovo, της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία.
Πάντως το ενδιαφέρον των Γερμανών για την ελληνική αγορά δεν σταματά εδώ.
Στο στόχαστρο των Γερμανών μπαίνει επίσης και το ελληνικό real estate αλλά και ο τομέας των φωτοβολταϊκών και της αιολικής ενέργειας.
Ειδικότερα στο κομμάτι των ακινήτων, το ενδιαφέρον των Γερμανών επενδυτών που έχει ξεκινήσει να εκδηλώνεται από το περασμένο καλοκαίρι, αφορά είτε την απόκτηση παραθεριστικής κατοικίας, είτε την αγορά μεγάλων εκτάσεων για τουριστικές αναπτύξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης