Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιntracom: Παρελθόν για τον Όμιλο η Intracom Telecom - Πέρασε στα χέρια των Ρώσων μέσω Dubai

tags :
Ιntracom: Παρελθόν για τον Όμιλο η Intracom Telecom - Πέρασε στα χέρια των Ρώσων μέσω Dubai
Οι αγοραστές θα καταβάλουν 35 εκατ. ευρώ μετρητά, ενώ επιπλέον θα αναλάβουν υποχρεώσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ
Στα χέρια επενδυτών από το Dubai, ή αλλιώς σε ρωσικά χέρια πέρασε χτες το 49% της Intracom Telecom, μεταβίβαση η οποία είχε ανακοινωθεί από τον περασμένο Απρίλιο.
Κατά τις πληροφορίες, πίσω από τους αγοραστές βρίσκεται η ρωσική Sitronics, θυγατρική του ρωσικού Ομίλου Sistema.
Σημειώνεται ότι για το 49% των μετοχών της Intracom Telecom, οι επενδυτές από το Dubai θα καταβάλουν 35 εκατ. ευρώ μετρητά, ενώ επιπλέον θα αναλάβουν υποχρεώσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ της Intracom Holdings προς την Intracom Telecom. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Intracom Telecom προετοιμάζεται για την απόσχιση δραστηριοτήτων της που θα εισφερθούν σε θυγατρική εταιρεία της Ericsson.
H τελευταία ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητες της Intracom Telecom στην ανάπτυξη ασυρματικών διατάξεων (Συστήματα Ασύρματης Ραδιομετάδοσης) και στην ολοκλήρωση συστημάτων τηλεπικοινωνιών.
Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, οι κινήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο μιας πολύ μεγαλύτερης συμφωνίας που έκλεισε στη Ρωσία μεταξύ της Ericsson και της AFK Sistema, μητρική εταιρεία της Sitronics.
Η AFK Sistema είναι μεταξύ άλλων ο βασικός μέτοχος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Mobile TeleSystems (MTS) στη Ρωσία, η οποία ανάθεσε στην Ericsson ένα συμβόλαιο ύψους 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς.
Να σημειωθεί ότι η Intracom Telecom τα τελευταία 20 χρόνια εξελίχθηκε σε διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, με τις δραστηριότητές της να επικεντρώνονται γεωγραφικά στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών και την περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού.
Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 1.800 εργαζομένους υψηλής κατάρτισης και διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία άνω των 35 ετών στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, υποστηρίζοντας περισσότερους από 100 μεγάλους πελάτες σε πάνω από 70 χώρες.
Στο διεθνές της πελατολόγιο συγκαταλέγονται πάροχοι σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, καθώς και μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Οι πωλήσεις της εταιρείας το 2013 έφτασαν τα 159,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5,2 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης