Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μαρινόπουλος: Αποκτά το 51% της κρητικής αλυσίδας CRM Αριάδνη - Επιβεβαίωση bankingnews

tags :
Μαρινόπουλος: Αποκτά το 51% της κρητικής αλυσίδας CRM Αριάδνη - Επιβεβαίωση bankingnews
Ένα νέο deal έκλεισε στον κλάδο του λιανεμπορίου
(upd)Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews η Μαρινόπουλος υπέγραψε προσύμφωνα εξαγοράς του 51% της κρητικής αλυσίδας CRM Αριάδνη, ενώ το υπόλοιπο 49% θα διατηρήσουν οι μέτοχοι της CRM, τα οποία περιλαμβάνουν και την εκπροσώπησή του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.
Η «CRM Παντοπωλεία Κρήτης ΑΕ» ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2012.
Η εταιρεία προμηθεύει πάνω από 140 σούπερ μάρκετ ενώ έχει περισσότερα από 70 συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «CRM Aριάδνη» στην Κρήτη.
Να σημειωθεί ότι η υπερδωδεκάμηνη χρήση του 2013 CRM έκλεισε με τζίρο 32,1 εκατ. ευρώ και κέρδη με κέρδη ύψους 762 εκατ. ευρώ.  
Στόχος της Μαρινόπουλος, μετά και την πρόσφατη απόκτηση της αλυσίδας Κρόνος που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αχαΐας, είναι η αγορά της περιφέρειας και κυρίως των τουριστικών περιοχών, καθώς ο τζίρος των σούπερ μάρκετ φαίνεται ότι υποχωρεί με πολύ χαμηλότερο ρυθμό σε σύγκριση με αυτόν της Αθήνας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μαρινόπουλος
«Η Μαρινόπουλος αποκτά το 51% των μετοχών της εταιρείας "CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε." και αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρείας.
Η Μαρινόπουλος Α.Ε., η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου στη χώρα, συνεχίζει να αναπτύσσεται στρατηγικά και να διαμορφώνει την επόμενη μέρα του κλάδου. Η εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει άλλη μία σημαντική συμφωνία εντός του 2014.
Η συμφωνία αφορά στην εξαγορά του 51% της "CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗ Α.Ε.", η οποία δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Κρήτη. Η εταιρεία αφενός προμηθεύει σούπερ μάρκετ, αφετέρου έχει συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία "CRM Αριάδνη".
Με τη νέα συμφωνία εξαγοράς, το δίκτυο της Μαρινόπουλος Α.Ε. ενισχύει περαιτέρω το μέγεθος του ως το μεγαλύτερο σε έκταση δίκτυο λιανικής στη χώρα, αλλά και την παρουσία του στην Κρήτη και ειδικότερα στην περιοχή του Ηρακλείου, όπου η "CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε." κατέχει αξιόλογα μερίδια αγοράς.
Σημειώνεται ότι, η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης