Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οριστικό «λουκέτο» στην ΑΓΝΟ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - Στο… δρόμο 375 άτομα

tags :
Οριστικό «λουκέτο» στην ΑΓΝΟ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - Στο… δρόμο 375 άτομα
«Μέχρι στιγμής, πιθανώς να έχουν ήδη λάβει τα χαρτιά της απόλυσης τα 2/3 των 375 εργαζομένων»
Το οριστικό «λουκέτο» στην ιστορική βιομηχανία γάλακτος ΑΓΝΟ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, κάνοντας λόγο για «τίτλους τέλους».
Ειδικότερα, με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως «μέχρι στιγμής πιθανώς να έχουν ήδη λάβει τα χαρτιά της απόλυσης τα 2/3 των 375 εργαζομένων», προσθέτοντας πως στους εργαζόμενους οφείλονται ήδη ποσά εκατομμυρίων ευρώ, από τα δεδουλευμένα τους, τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα από τον Δεκέμβριο του 2012.
Παράλληλα, η ανακοίνωση πραγματοποιεί αναδρομή στη φθίνουσα πορεία της ΑΓΝΟ, κάνοντας λόγο για πτώχευση μίας ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο δρόμο 375 άτομα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τον Ιούνιο του 2003 η "ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ" εξαγόρασε την ΑΓΝΟ, απαλλαγμένη χρεών. Η οικονομική της κατάσταση ήταν τότε καλή (με απουσία χρεών και αναγνωρισιμότητα του σήματος) αλλά -όπως ισχυρίζονται- στην πορεία των ετών, υπό τη διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε., χειροτέρευσε.
«Από τον Αύγουστο 2012 η ΑΓΝΟ άρχισε να μην ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις, έναντι των πιστωτών. Στην αίτηση που υπέβαλε, για υπαγωγή στο άρθρο 99, επικαλείτο έλλειψη ρευστότητας, συνεπεία της οποίας αδυνατούσε να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την κατάθεση της αίτησης εξυγίανσης μέχρι τη συζήτησή της (22/02/2013) η ΑΓΝΟ προσπαθούσε να πληρώνει επιλεκτικά ορισμένα από τα χρέη. Οι όποιες καταβολές έγιναν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ήταν μεθοδευμένες, με αποκλειστικό σκοπό η ΑΓΝΟ να επιτύχει τη συνέχιση της λειτουργίας της και την υποστήριξη -εκμέρους των πιστωτών- της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99", ισχυρίζονται και καταγγέλλουν ότι οι μεταβιβάσεις της ΑΓΝΟ προς την ΚΟΛΙΟΣ (οχήματα και χρήση σήματος) "πρέπει να ελεγχθούν ως εικονικές στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης