Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΒΖ: Διεύρυνση ζημιών και μείωση του κύκλου εργασιών στο εξάμηνο της χρήσης 2014/2015

tags :
ΕΒΖ: Διεύρυνση ζημιών και μείωση του κύκλου εργασιών στο εξάμηνο της χρήσης 2014/2015
Οι ζημίες στο καθαρό αποτέλεσμα ανήλθαν σε 39,72 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος μειώθηκε στα 90,62 εκατ. ευρώ
Διεύρυνση ζημιών στα καθαρά αποτελέσματα, αλλά και μείωση του κύκλου εργασιών παρουσίασε για το εξάμηνο της χρήσης 2014/2015 η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών του ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών της Σερβίας) μειώθηκε κατά 7,84%, στα 90,622 εκατ. ευρώ, ενώ στην εταιρεία καταγράφηκε μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 35,67%, στα 40,573 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.
Σημειώνεται ότι στη μείωση του κύκλου εργασιών σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο της περυσινής περιόδου, συνέβαλαν ιδίως η μείωση των πωλήσεων ως αποτέλεσμα των νέων συνθηκών του ανταγωνισμού και της κατάρρευσης της τιμής πώλησης της ζάχαρης στην εγχώρια αγορά.
Επιπρόσθετα, η παραπάνω μείωση των τιμών επηρέασε αρνητικά την αποτίμηση των αποθεμάτων, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε αρνητικά μεικτά αποτελέσματα για την εταιρεία.
Τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημίες 31,654 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 19,123 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημίες 39,718 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 14,432 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Το μεικτό περιθώριο κέρδους για την εταιρεία διαμορφώθηκε σε -38,98% έναντι -6,34% της περσινής περιόδου, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος για τον όμιλο διαμορφώθηκε σε -21,95% έναντι 7,99% της περσινής περιόδου.
Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε ζημίες 19,493 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,769 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Το αντίστοιχο μέγεθος για τον όμιλο διαμορφώθηκε σε ζημίες 25,521 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4.896 εκατ. ευρώ της περσινής περιόδου.
Τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε ζημίες 28,62 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 20,352 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Το αντίστοιχο μέγεθος για τον όμιλο διαμορφώθηκε σε ζημίες 39,759 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 14,364 εκατ. ευρώ της περσινής περιόδου.
Η εταιρεία, σημειώνεται στην ανακοίνωση, λειτουργεί σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δυσμενές χρηματοοικονομικό περιβάλλον, που κατέστησε απολύτως αναγκαία την αναδιάρθρωση και προσαρμογή της στις νέες δύσκολες συνθήκες της αγοράς.
Η επίτευξη των στόχων των συγκεκριμένων δράσεων αναδιάρθρωσης που προβλέπει η εγκεκριμένη μελέτη βιωσιμότητας της εταιρείας, όπως παρουσιάζονται στις Σημειώσεις των Οικονομικών Καταστάσεων της τρέχουσας περιόδου, σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση και βελτίωση των τιμών της ζάχαρης που βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλότερα σημεία της αγοράς, την αναγκαία αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δανείου της εταιρείας και την εξασφάλιση χρηματοδότησης, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη της εταιρείας στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης