Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πού κολλάει το deal Βερόπουλου με Σκλαβενίτη – Οι απαιτήσεις του μεγαλομετόχου και οι οικονομική ασφυξία

tags :
Πού κολλάει το deal Βερόπουλου με Σκλαβενίτη – Οι απαιτήσεις του μεγαλομετόχου και οι οικονομική ασφυξία
Μεγάλοι προμηθευτές έχουν διακόψει την συνεργασία τους με την Βερόπουλος
Μπορεί το deal εξαγοράς του Βερόπουλου από τον Σκλαβενίτη να βρίσκεται στην τελική ευθεία, εντούτοις όμως υπάρχουν ακόμη ορισμένα σημεία που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η «εμπλοκή» που έχει παρουσιαστεί είναι από την πλευρά της διοίκησης του Βερόπουλου και αφορά τα οφέλη που θα αποκομίσει από την επικείμενη εξαγορά (όπως το ποσοστό συμμετοχής στην Σκλαβενίτης κλπ).
Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι το deal μεταξύ των δύο πλευρώ προβλέπει την αύξηση κεφαλαίου στη Βερόπουλος με συμμετοχή της Σκλαβενίτης και στη συνέχεια συγχώνευση των δύο εταιριών ώστε οι μέτοχοι της Βερόπουλος να αποκτήσουν μειοψηφικό πακέτο στη Σκλαβενίτης.
Την ίδια στιγμή, οικονομική ασφυξία επικρατεί στην Βερόπουλος ενώ όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, προμηθευτές έχουν διακόψει την συνεργασία τους με την αλυσίδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Βερόπουλου, σύμφωνα με τον ενοποιημένο ισολογισμό του, πραγματοποίησε το 2013 κύκλο εργασιών 803,37 εκατ. ευρώ, καταφέρνοντας να μειώσει σημαντικά τις ζημίες, από 9,64 εκατ. ευρώ το 2012 σε 2,067 εκατ. ευρώ το 2013, και με το σύνολο των υποχρεώσεών του να ανέρχεται σε 389 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 77 εκατ. ευρώ αφορούν βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις.
Οσον αφορά την Σκλαβενίτης, ο τζίρος της σε ενοποιημένο επίπεδο υποχώρησε στα 1,19 δισ. ευρώ από 1,23 δισ. ευρώ το 2012.
Οσον αφορά τα κέρδη προ φόρων της αλυσίδας το 2013 ενισχύθηκαν στα 16,483 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 9,612 εκατ. ευρώ έναντι 10,239 εκατ. ευρώ.
Επίσης στο τέλος του 2013 τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 31,953 εκατ. ευρώ από 38,825 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης