Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Να επανεξετάσει την επένδυση στις Σκουριές απειλεί η Eldorado Gold - Τι απαντά στον Π. Λαφαζάνη

tags :
Να επανεξετάσει την επένδυση στις Σκουριές απειλεί η Eldorado Gold - Τι απαντά στον Π. Λαφαζάνη
Η Edorado Gold απειλεί να επανεξετάσει τις επενδύσεις της στις Σκουριές
Επιθετικά αντιδρά στην απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη να αναστείλει δύο άδειες για το έργο στις Σκουριές, η καναδική Eldorado Gold.
Η Edorado Gold απειλεί να επανεξετάσει τις επενδύσεις της στις Σκουριές.
Στην ανακοίνωσή της η Eldorado Gold αναφέρει ότι ι η απόφαση του υπουργείου δεν έχει καμία νομική βάση και, εφόσον χρειαστεί θα αναλάβει μέτρα για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων της Εταιρείας, των εργαζομένων και των ενδιαφερόμενων μερών.
Κατά την παρούσα χρονική στιγμή η ανάκληση της έγκρισης αυτής δεν έχει ουσιώδη επίδραση στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου στις Σκουριές και οι δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά.
Η εταιρεία δράττεται της ευκαιρίας να υπενθυμίσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η αξιοπιστία της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επιβεβαιώθηκε από τρεις διαφορετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναφέρει ότι:
«Απασχολούμε 2.000 εργαζομένους και οι δραστηριότητές μας στην Ελλάδα συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομία, σε μια δύσκολη περίοδο.
Από το 2012 έχουμε επενδύσει 450 εκατ. δολ. στα ορυχεία στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα.
Όταν τα δύο μεταλλεία ξεκινήσουν την εμπορική δραστηριότητα, η Ελληνικός Χρυσός θα καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της Ελλάδας.
Στην περίπτωση που δεν ανατραπεί «εγκαίρως» η πρόσφατη απόφαση, μπορεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε επανεξέταση των επενδυτικών μας σχεδίων στην Ελλάδα», τονίζει ο CEO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης