Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Wind: Ενδιαφέρον για την απόκτηση της Cyta – Σε αρχικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις

Wind: Ενδιαφέρον για την απόκτηση της Cyta – Σε αρχικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις
Aναστάτωση επικρατεί στους κόλπους της Cyta μετά την ανακοίνωση της διοίκησης για μειώσεις της τάξης του 5% στους μισθούς των εργαζομένων
Eνδιαφέρον για την απόκτηση της Cyta Hellas φαίνεται να έχει εκφράσει η Wind.
Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες φαίνεται ότι οδηγούνται σε καλό δρόμο.
Έτσι, μετά την εξαγορά της Hellas On Line από την Vodafone, σειρά παίρνει και η Wind, η οποία μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της, Νάσος Ζαρκαλής, δρομολογεί για την περίοδο 2015-2019 επενδυτικό πλάνο ύψους 300 εκατ. ευρώ για το δίκτυο υποδομών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, για νέα προϊόντα με άξονα το mobile Internet και για την υπηρεσία 4G.
Το deal, πάντως, λένε οι καλά γνωρίζοντες, θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, με το τι μέλλει γενέσθαι με τη μητρική Cyta που εδρεύει στην Κύπρο, καθώς προχωρά η ιδιωτικοποίησή της, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η λύση που προωθείται είναι η πώληση της θυγατρικής Cyta Hellas, καθώς δεν είναι εφικτό να γίνει ανάκτηση της επένδυσης στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση προχωρά η ιδιωτικοποίηση της μητρικής στην Κύπρο, ενώ η διαδικασία της προετοιμασίας εκτιμάται ότι θα διαρκέσει γύρω στους δύο με τρεις μήνες.
Τη διαδικασία προετοιμασίας θα ακολουθήσει η έναρξη της διαδικασίας εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.
Θα προηγηθεί η ανοικτή πρόσκληση επίδειξης ενδιαφέροντος, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδικασία της υποβολής μη δεσμευτικών προτάσεων και επιλογής των υποψηφίων.
Όσοι επιλεγούν θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές προτάσεις.
Υπολογίζεται ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Cyta θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.
Την ίδια στιγμή, πάντως, αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους της Cyta μετά την ανακοίνωση της διοίκησης για μειώσεις της τάξης του 5% στους μισθούς των εργαζομένων.
Οι μειώσεις, όπως ανακοινώθηκε, θα ισχύσουν από 1 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης