Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στήριξη της κυβέρνησης στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης με 30 εκ. ευρώ

tags :
Στήριξη της κυβέρνησης στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης με 30 εκ. ευρώ
Τι προβλέπει η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Χρηματοδοτική στήριξη 30 εκ. ευρώ εξασφάλισε για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης η κυβέρνηση, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας.
Ειδικότερα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υπογράφεται από τον Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση παρέχει 30 εκ. ευρώ στην ΕΒΖ έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η ΠΝΠ:
Κατ’ εξαίρεση των διατάξεων του άρθρου 145 και 146 του Ν. 4261/2014 (Α΄ 107), του Κανονισμού ειδικής εκκαθάρισης πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως ισχύει, και των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα, κατά το μέτρο που εφαρμόζονται συμπληρωματικά επί ειδικής εκκαθάρισης πιστωτικών ιδρυμάτων, ποσό τριάντα εκατομμυρίων (30.000.000) ευρώ εκ των μη διανεμηθέντων εισέτι διαθεσίμων του υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» καταβάλλεται άμεσα από τον ειδικό εκκαθαριστή αυτής στην ελεγχόμενη από το πιστωτικό ίδρυμα επιχείρηση με την επωνυμία «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» έναντι μελλοντικής αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου αυτής προς κάλυψη της αναγκαίας κεφαλαιακής ενίσχυσής της και στο πλαίσιο διαφύλαξης της ακεραιότητας και της προστασίας της υπό ρευστοποίηση συμμετοχής του υπό εκκαθάριση πιστωτικού ιδρύματος στην παραπάνω βιομηχανική επιχείρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης