Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη η αναδιάρθρωση του κλάδου ιχθυοκαλλιεργειών - Προωθείται συγχώνευση Σελόντα με Δία

Σε πλήρη εξέλιξη η αναδιάρθρωση του κλάδου ιχθυοκαλλιεργειών - Προωθείται συγχώνευση Σελόντα με Δία
Σελόντα, Νηρέας και Δίας έχουν μπει στο στόχαστρο τριών ξένων funds
Aρχίζει τελικά σιγά σιγά να υλοποιείται η αναδιάρθρωση στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, όπου οι εταιρείες περνούν πλέον στα χέρια των τραπεζών.
Η αρχή έγινε με τη Σελόντα, καθώς οι τράπεζες τον περασμένο Σεπτέμβριο απέκτησαν το 82% της εταιρείας και διέγραψαν δάνεια 50 εκατ. ευρώ, ενώ σειρά τώρα παίρνει και ο Νηρέας όπου κουρεύονται δάνεια 58,6 εκατ. ευρώ και οι τράπεζες αποκτούν το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
To επόμενο βήμα θα είναι η συγχώνευση της Σελόντα με τον Δία, ένα σχέδιο που επαναφέρουν ξανά στο προσκήνιο οι πιστώτριες τράπεζες.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι εταιρείες του κλάδου (Σελόντα, Νηρέας, Δίας) έχουν μπει στο στόχαστρο τριών ξένων funds.
Πρόκειται για τα επενδυτικά Oaktree, Υork Capital και Rhone Capital, τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις παραπάνω εταιρείες και έχουν ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με τις τράπεζες.
Αυτό που ζητούν είναι, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η δημιουργία μίας νέας μεγάλης εταιρείας (υπό την ομπρέλα της οποίας θα συνενωθούν όλες οι εταιρείες) η οποία και θα εισέλθει – εκ νέου – στο χρηματιστήριο.
Οι βασικές προϋποθέσεις που θέτουν οι επενδυτές είναι το τελικό σχέδιο διάσωσης που θα εφαρμοστεί από τις τράπεζες για τις εταιρείες του κλάδου και ειδικότερα το ποσοστό της κεφαλαιοποίησης και ο τρόπος ρύθμισης των χρεών.
Το ενδιαφέρον των ξένων, πάντως, υποδηλώνει ότι ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και μέσα από ένα πλάνο μακροπρόθεσμης ανάπτυξης μπορεί να αναδειχτεί και πάλι σε βασικό πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομίας.

Πρώτη ενημέρωση: 08:06, Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης