Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χρηματιστήριο Κύπρου: Στρατηγική συμφωνία με το Χρηματιστήριο GXG Markets - Στόχος η επίτευξη συνεργιών

Χρηματιστήριο Κύπρου: Στρατηγική συμφωνία με το Χρηματιστήριο GXG Markets - Στόχος η επίτευξη συνεργιών

Τα δύο Χρηματιστήρια στοχεύουν στην ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος, προσφέροντας προς τις εισηγμένες εταιρείες διευρυμένες επιλογές
Την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και του Χρηματιστηρίου GXG Markets (GXG), για την προώθηση συνεργασίας, μέσα στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού, ανακοινώνει το ΧΑΚ.
Στα πλαίσια αυτά έχει συμφωνηθεί να εφαρμοστεί μία διαδικασία αμοιβαίας συνεργασίας με σκοπό την προώθηση κατ’ αρχήν, της ταυτόχρονης / παράλληλης εισαγωγής εταιρειών στο GXG – Main Quote Market και στη ΝΕΑ Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.
Τα δύο Χρηματιστήρια στοχεύουν στην ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος, προσφέροντας προς τις εισηγμένες εταιρείες και τους λοιπούς συντελεστές της αγοράς διευρυμένες επιλογές, με ευέλικτες και παραγωγικές διαδικασίες, πάντοτε εντός των πλαισίων της νομοθεσίας και των συναφών ευρωπαϊκών οδηγιών, στηριζόμενες σε ανταγωνιστικά τέλη.
Στόχος είναι όπως βάσει των εμπειρικών επισημάνσεων που θα αντλούνται, να επέρχονται σταδιακά καινοτόμες προσθήκες και εμπλουτισμός της συμφωνίας αυτής και να καταβάλλεται διαρκής προσπάθεια για επίτευξη συνεργιών, προς την κατεύθυνση της βέλτιστης δυνατής εφαρμογής της συμφωνίας αυτής.
Με αυτή τη συμφωνία παρέχεται η ευκαιρία σε εισηγμένες εταιρείες για να επιτύχουν την παράλληλη εγγραφή τους (listing) και σ’ άλλη αναγνωρισμένη αγορά, με συνοπτικές διαδικασίες και ανταγωνιστικά τέλη, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση τους στη ρευστότητα που υπάρχει στην κάθε αγορά.
Εκδότες με εισηγμένους τίτλους στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου που επιθυμούν την παράλληλη εγγραφή τους στο Χρηματιστήριο GXG Markets, θα επωφελούνται πρόσβασης σε μια πλήρη αγορά με χαμηλό κόστος και ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών.
Στο GXG Markets δραστηριοποιούνται ενεργά 35 Μέλη εκ των οποίων αξιόλογος αριθμός δραστηριοποιείται και σε άλλες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως το London Stock Exchange (LSE) και ως επακόλουθο δημιουργούν σημαντική ρευστότητα στην αγορά.
Παράλληλα, εκδότες με εισηγμένους τίτλους στο GXG Main Quote που επιθυμούν την παράλληλη εγγραφή τους στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, θα επωφελούνται των πολλαπλών και ευέλικτων υπηρεσιών που προσφέρει το Χρηματιστήριο με χαμηλό κόστος (πέραν από το Σύστημα Διαπραγμάτευσης και Εισαγωγής Αξιών, προσφέρει και τις υπηρεσίες του Κεντρικού Μητρώου/ Αποθετηρίου), καθώς και του σημαντικού αριθμού εγχώριων Μελών, Μελών εξ’ αποστάσεως και Θεματοφυλάκων, που έχουν ενεργό δραστηριοποίηση και στο εξωτερικό.
Διευκρινίζεται ότι η εν’ λόγω Συμφωνία δεν επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο τη διαχρονική στενή συνεργασία που διατηρεί με ειδική συμφωνία το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX GROUP), στα πλαίσια της Κοινής Πλατφόρμας.
Το GXG Markets (www//gxgmarkets.com/) είναι αδειοδοτημένο Χρηματιστήριο, και εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Δανίας (Danish Financial Supervisory Authority).
Το GXG Markets λειτουργεί μία Ευρωπαϊκή Ρυθμιζόμενη Αγορά, το GXG Official List, καθώς και δύο Πολυμερείς Μηχανισμούς Διαπραγμάτευσης: το GXG First Quote και το GXG Main Quote.
Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (www.cse.com.cy) διαχειρίζεται μία Ρυθμιζόμενη Αγορά και μία Αγορά υπό τη μορφή του Πολυμερούς Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης (η ΝΕΑ Αγορά). Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.
Πρόσθετα, στο Χρηματιστήριο έχει ανατεθεί βάσει της Νομοθεσίας η ευθύνη της σύστασης και διαχείρισης του Κεντρικού Αποθετηρίου και Κεντρικού Μητρώου Αξιών (ΚΑΜ).
Στο ΚΑΜ καταχωρίζονται οι εισηγμένες αξίες, αλλά και μη εισηγμένες αξίες, των οποίων ο εκδότης τους επιθυμεί την τήρηση του μητρώου από το Χρηματιστήριο.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης