Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δραματική έκκληση από το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο - Η Ελλάδα χρειάζεται δικαιότερο φορολογικό σύστημα

Δραματική έκκληση από το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο - Η Ελλάδα χρειάζεται δικαιότερο φορολογικό σύστημα
Μια διευρυμένη φορολογική βάση και η βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποτελούν παράγοντες ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων
Δραματική προειδοποίηση πως οι πολίτες και οι επιχειρήσεις είναι εξαντλημένες από την άδικη υπερφορολόγηση των προηγούμενων ετών απηύθυνε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών του 11oυ Athens Tax Forum.
Όπως τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος, απαιτείται ένα δικαιότερο σύστημα με διευρυμένη φορολογική βάση.
Μια διευρυμένη φορολογική βάση και η βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποτελούν παράγοντες ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων».
Οι εργασίες του 11oυ Athens Tax Forum ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, το οποίο διοργανώνεται από το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τον επίκαιρο τίτλο: "H φορολογία απέναντι στις σύγχρονες απαιτήσεις του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος".
"Έξι χρόνια μετά την απότομη προσγείωση μας στην σκληρή πραγματικότητα της παγκόσμιας οικονομίας και την είσοδο μας στην κρίση και 3 μήνες μετά τις εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης είμαστε σήμερα στην κόψη του ξυραφιού.
Η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις και το αδιέξοδο με τους θεσμούς επιτείνει τις συνθήκες στην πραγματική οικονομία και οι επιχειρήσεις καλούνται να λειτουργήσουν σε πρωτοφανείς συνθήκες παρατεταμένης αβεβαιότητας και μηδενικής ρευστότητα», πρόσθεσε ο κ. Αναστασόπουλος.
Επεσήμανε ακόμη ότι «μόνο με την ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας και τις επενδύσεις μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και έσοδα για το Δημόσιο που θα επιτρέψει τη χαλάρωση των επιβαρύνσεων και την αύξηση παροχών προς του πολίτες.
Η έξοδος από την κρίση και ο τερματισμός της λιτότητας δεν θα επιτευχθεί με ρητορικές τοποθετήσεις και πολιτική διαπραγμάτευση.
Ο δρόμος για την ανάταξη της οικονομίας περνάει μέσα από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Η μοναδική πραγματική κόκκινη γραμμή είναι τα 1,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που θα επηρεαστούν από τη χρεωκοπία και την έξοδο από το ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης