Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο πατριωτισμός δεν λογίζεται με την ελληνική σημαία στην ταράτσα του Έθνους κύριε Φώτη Μπόμπολα

Ο πατριωτισμός δεν λογίζεται με την ελληνική σημαία στην ταράτσα του Έθνους κύριε Φώτη Μπόμπολα
O Φώτης Μπόμπολας ελέγχει ή καθοδηγεί την ενημέρωση του ελληνικού λαού για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τις κρίσιμες αυτές στιγμές
Ισχυρή δύναμη πυρός σε κεφάλαια» διαθέτει πλέον η οικογένεια Μπόμπολα καθώς τα «μαύρα» που είχαν σε τράπεζες του εξωτερικού έγιναν «άσπρα».
Η προσέλευση τόσο του κ. Φώτη Μπόμπολα όσο και του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα στις φορολογικές Αρχές για την τακτοποίηση των θεμάτων φοροδιαφυγής μετά την πληρωμή των προστίμων, απέκτησαν ξαφνικά συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων επιχειρηματιών που ήταν νόμιμοι και δεν είχαν βγάλει «μαύρα» λεφτά στο εξωτερικό δηλαδή αφορολόγητα.
Η περίπτωση του Λεωνίδα Μπόμπολα δεν μας αφορά διότι έκλεισε τη δική του προσωπική υπόθεση καταβάλλοντας στην εφορία το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ με βάση τη νομοθεσία.
Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο για τον κ. Φώτη Μπόμπολα ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο ιδιοκτήτης των εφημερίδων Έθνους - Έθνους της Κυριακής αλλά και βασικός μέτοχος του MEGA έχει στη διάθεση του πολλά εκατομμύρια ευρώ μετά το πρόστιμο που πλήρωσε στην εφορία.
Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA ανήκει στην εταιρεία Πήγασος καθώς κατέχει το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος.
Βήμα - Βήμα διαπιστώνουμε ότι ο Φώτης Μπόμπολας στην ουσία ελέγχει ή καθοδηγεί την ενημέρωση του ελληνικού λαού για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τις κρίσιμες αυτές στιγμές.
Μπορεί όμως η ενημέρωση του δελτίου ειδήσεων του μεγάλου καναλιού να είναι σε καλά χέρια!
Να θυμίσουμε όμως ότι ο κ. Φώτης Μπόμπολας διόρισε τον δικό του διευθυντή ειδήσεων μετά την αναγκαστική αποχώρηση του κ. Παναγιωτόπουλου, την οποία είχε ζητήσει ο ίδιος με βάση τα δημοσιεύματα του Τύπου.
Το πλεονέκτημα του βασικού μετόχου κ. Φώτη Μπόμπολα έναντι των άλλων μετόχων είναι ότι διαθέτει πλέον νόμιμα κεφάλαια Αυτό που δεν γνωρίζει κανένας είναι το ύψος των χρημάτων που νομιμοποίησε καθώς οι δικές του εφημερίδες και το δικό του κανάλι δεν υπήρξαν αναφορές. Μήπως ο διευθυντής ειδήσεων γνωρίζει το ύψος των χρημάτων που νομιμοποίησε ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας. Ήταν στοιχείο του ρεπορτάζ ;
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετοχών της Τηλέτυπος. Ένα από τα θέματα που θα τεθούν είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας λόγω των οικονομικών της προβλημάτων.
Ωστόσο οι υπόλοιποι μέτοχοι της Τηλέτυπος που δεν έκρυψαν λεφτά σε ξένες τράπεζες και επέλεξαν να είναι νόμιμοι σήμερα δεν διαθέτουν κεφάλαια να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους.
Στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος ο κ. Φώτης Μπόμπολας μπορεί να την καλύψει. Αντίθετα οι υπόλοιποι μέτοχοι και κυρίως ο ΔΟΛ ως μέτοχος του MEGA και προσωπικά ο κ. Σταύρος Ψυχάρης, θα είναι αρκετά δύσκολο να ακολουθήσει στην ΑΜΚ .
Είναι γνωστό ότι για τη χρηματοδότηση του ΔΟΛ έχει βάλει υποθήκη προσωπικά περιουσιακά του στοιχεία όπως το σπίτι που διαμένει.
Σε μια χώρα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού είναι αδιανόητο ένας επιχειρηματίας που είχε λεφτά «μαύρα» στο εξωτερικό να είναι ο βασικός παίχτης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Είναι θέμα ηθικής τάξης και ουσίας. Ο ελληνικός λαός λοιπόν ενημερώνεται από αυτόν που απέκρυψε χρήματα από την εφορία ;
Η νομοθετική εξουσία πρέπει άμεσα να βρει λύση στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει διότι ο επιχειρηματίας φοροφυγάς δραστηριοποιείται στον τομέα της ενημέρωσης.
Μπορείτε να φαντασθείτε τι μπορούν να κάνουν πλέον τα «καθαρά» λεφτά του Φώτη Μπόμπολα και τα «καθαρά» λεφτά του Λεωνίδα Μπόμπολα
Η οικογένεια Μπόμπολα έβγαλε λεφτά την εποχή των παχιών αγελάδων της ελληνικής οικονομίας και τώρα διαθέτουν οικονομική δύναμη που τους επιτρέπει να αγοράσουν την Ελλάδα που αργοσβήνει.
Το bankingnews γνωρίζει με ακρίβεια πότε πήγε ο κ Φώτης Μπόμπολας να τακτοποιήσει τις φορολογικές εκκρεμότητες τους. Πόσα πλήρωσε και πόσα χρήματα νομιμοποιήθηκαν.
Σεβόμαστε ότι είναι ο κόπος εργασίας πολλών ετών όμως είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι η οικογένεια Μπόμπολα πρέπει να κλείσει το κύκλο της στον τομέα της ενημέρωσης. Αν οι εξελίξεις οδηγήσουν εκεί συντελείται με δική της ευθύνη και όχι με τη δική μας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης