Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βιοχαλκο: Μετά την αλλαγή της έδρας στο Βέλγιο… εξετάζεται και η μεταφορά της παραγωγής στο εξωτερικό

Βιοχαλκο: Μετά την αλλαγή της έδρας στο Βέλγιο… εξετάζεται και η μεταφορά της παραγωγής στο εξωτερικό
Οι ξένοι θεωρούν ακόμη μεγάλο ρίσκο ότι η παραγωγή βρίσκεται στην Ελλάδα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς της παραγωγής του ομίλου Βιοχαλκο στο εξωτερικό καθώς και περαιτέρω συρρίκνωση του Ομίλου μέσω συγχώνευσης θυγατρικών, άφησε η διοίκηση πριν από λίγο στις γενικές συνελεύσεις Σιδενόρ και Ελβαλ.
Όπως αναφέρθηκε η μεταφορά της έδρας της μητρικής στο Βέλγιο δεν βοήθησε ιδιαίτερα, αφού όπως ανέφεραν οι ξένοι θεωρούν μεγάλο ρίσκο ότι η παραγωγή βρίσκεται στην Ελλάδα.
Επίσης διαφάνηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενο σε μελλοντικό χρόνο η συγχώνευση Ελβαλ με Βιοχαλκο, αν και η διοίκηση δεν ξεκαθάρισε απόλυτα τις προθέσεις της.
Η διοίκηση εκτίμησε ότι το 2015 τα μεγέθη της Ελβαλ θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με πέρσι, ενώ τόνισε ότι οι συνθήκες στην οικονομία παραμένουν ασφυκτικές, γεγονός που επιβαρύνει τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου.
Βασικό πρόβλημα είναι η τιμή του ρεύματος και τα υψηλά επιτόκια δανεισμού.
Είναι ενδεικτικό όπως αναφέρθηκε ότι οι εταιρείες του ομίλου πληρώνουν επιτόκιο 5-7%, ενώ το αντίστοιχο στην Αγγλία βρίσκεται στο 2%.
Αναφορικά με την απορρόφησα από την Ελβαλ, ΕΤΕΜ, τονίστηκε ότι βρισκόταν στα πρόθυρα της πτώχευσης, ενώ η πρώτη ωφελήθηκε κατά 6 εκατ. ευρώ.
Τέλος, εκφράστηκαν παράπονα από τους μικρομετόχους για την χαμηλή εμπορευσιμότητα της Ελβαλ, οι οποίοι ζήτησαν να υπάρξει στήριξη, κάτι που η διοίκηση της εταιρείας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης