Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έντονο ενδιαφέρον της Chevron για την κατασκευή του αγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»

Έντονο ενδιαφέρον της Chevron για την κατασκευή του αγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»
Επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για το σχέδιο κατασκευής του αγωγού
Έντονο ενδιαφέρον για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» φαίνεται πως επιδεικνύει η αμερικανική Chevron.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ρωσικής Trasneft, μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο ΤASS, αποκάλυψε πως η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron δείχνει ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στο σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ρωσικής εταιρείας, πρόσφατα υπήρξε συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, όπου επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για το σχέδιο κατασκευής του αγωγού.
Ο Ρώσος αξιωματούχος εξήγησε ότι την επόμενη χρονιά το Caspian Pipeline Consortium (CPC) θα ολοκληρώσει τη διεύρυνσή του έως 67 εκατ. τόνους ετησίως, γεγονός, που θα αυξήσει την επιβάρυνση στα τουρκικά Στενά (Βόσπορος και Δαρδανέλλια) και την κίνηση των πετρελαιοφόρων τάνκερ μέσω αυτών.
Γι' αυτό και οι συμμετέχοντες στο CPC, που θα μεταφέρει πετρέλαιο από το Τενγκίζ του Καζαχστάν στο ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ, και «πρωτίστως η Chevron» ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν εναλλακτικές διαδρομές για τη μεταφορά πετρελαίου, κατέληξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης