Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Forthnet: Αρνητικά EBITDA κατά 8,9% το α’ τρίμηνο του 2015

tags :
Forthnet: Αρνητικά EBITDA κατά 8,9% το α’ τρίμηνο του 2015
Ο τζίρος μειώθηκε στα 92 εκ. ευρώ ενώ ενισχύθηκε η συνδρομητική βάση της εταιρείας
Αρνητικά EBITDA κατά 8,9% εμφάνισε το α’ τρίμηνο του 2015 η Forthnet, που κατά τ’ άλλα ενίσχυσε την συνδρομητική της βάση, παρά το αντίξοο μακροοικονομικό περιβάλλον.
Ειδικότερα σε ανακοίνωση της εταιρείας για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2015 αναφέρεται ότι τα δημοσιευμένα αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 14.56 εκατ. ευρώ έναντι 15.97 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 1ο τρίμηνο του 2015, ανήλθε στα 92 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2014, εν μέρει εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα.
Τα έσοδα, προσαρμοσμένα ως προς το λογιστικό χειρισμό των εσόδων που η εταιρεία λειτουργεί ως ενδιάμεσος πάροχος, μειώθηκαν κατά 5,6% ενώ η μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα κατά 1,9 εκατ. ευρώ.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA του 1ου τριμήνου του 2015 ανήλθαν στα 14,56 εκατ.ευρώ, έναντι 15,97 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, κυρίως λόγω της συμπίεσης των τιμών.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα:
14,1% αύξηση σε συνδρομητές Nova 3Play
5,2% αύξηση σε συνδρομητές Nova
3,0% αύξηση σε συνδρομητές LLU
Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Πάνο Παπαδόπουλο:«Παρά το επιδεινούμενο μακροοικονομικό περιβάλλον, στο πρώτο τρίμηνο του 2015 συνεχίστηκε η αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης, ενώ τα επίπεδα ικανοποίησης και πιστότητας των πελατών μας διατηρήθηκαν υψηλά, συμβάλλοντας στο να παραμένει η εταιρεία ανθεκτική στις πτωτικές τάσεις του κλάδου.
Δεδομένης της μακροοικονομικής κατάστασης, παραμένουμε συντηρητικοί δίνοντας προτεραιότητα στην βελτιστοποίηση της κοστολογικής μας βάσης».
Η Forthnet ενημερώνει ακόμα ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα μεταδίδεται και τα επόμενα 4 χρόνια από τα κανάλια Novasports.
Τα κορυφαία αθλητικά κανάλια της χώρας, προχώρησαν σε επέκταση της σύμβασης κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων με τη Super League, εξασφαλίζοντας μέχρι το 2019 τη δημοφιλέστερη αθλητική διοργάνωση για τον Έλληνα φίλαθλο.
Στο μεταξύ, η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις δανείστριες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων.
Στις 29/4/2015 υπέβαλε προς τις τράπεζες επικαιροποιημένη πρόταση αναχρηματοδότησης στα πλαίσια της οποίας εξετάζει και την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκ. ευρώ.
Οι συζητήσεις με τις δανείστριες τράπεζες είναι σε εξέλιξη και η διοίκηση της εταιρείας είναι αισιόδοξη για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων αναχρηματοδότησης.
Τέλος, σημειώνει ότι λάνσαρε μια νέα πρωτοποριακή λύση, η οποία περιλαμβάνει υπηρεσίες Cloud PBX (εικονικού τηλεφωνικού κέντρου), καθώς και μια μεγάλη γκάμα πρόσθετων υπηρεσιών UCC.
Όπως αναφέρει, αποτελεί ιδανική λύση για εταιρίες οι οποίες θέλουν να εγκαταστήσουν, αναβαθμίσουν ή αντικαταστήσουν τις υποδομές τηλεφωνικού κέντρου με χαμηλό μηνιαίο κόστος και άμεση υλοποίηση.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης