Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παπουτσάνης Ζημίες 0,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2015

Παπουτσάνης Ζημίες 0,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2015
Μειωμένος τζίρος λόγω διακοπής σημαντικής συνεργασίας – Ανήλθε σε 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 3,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014
Ζημίες 0,1 εκατ. ευρώ εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του 2015 η Παπουτσάνης έναντι κερδών 0,51 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014.
Μειωμένος εμφανίζεται και ο τζίρος της εταιρείας κατά 18,5%, καθώς ανήλθε σε 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 3,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Το γεγονός αυτό αποδίδεται από την εταιρεία στη διακοπή της συνεργασίας με μεγάλο πελάτη της Εταιρείας στον τομέα «παραγωγή τρίτων για πελάτες στο εξωτερικό».
Ωστόσο αν αφαιρεθεί η συγκεκριμένη διακοπείσα συνεργασία οι πωλήσεις του α' τριμήνου είναι αυξημένες κατά 15% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, καλύπτοντας ήδη μεγάλο μέρος της απώλειας.
Αναλυτικά:
Κατά το α' τρίμηνο του 2015 οι εξαγωγές ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 33% του συνολικού κύκλου εργασιών.
Το 25% περίπου αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ στο εσωτερικό και εξωτερικό, το 25% πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, και το υπόλοιπο 50% παραγωγές τρίτων και βιομηχανικές πωλήσεις.
Το μικτό κέρδος κατά τη τρέχουσα περίοδο ανήλθε σε 0,8 εκατ. ευρώ έναντι 0,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014 παρουσιάζοντας μείωση κατά 11%.
Τα αποτελέσματα προ φόρων σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν σε ζημίες 0,1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 0,1 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2014, ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων ανήλθαν σε ζημίες 0,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,1 εκατ. ευρώ το Α' τρίμηνο του 2014.
Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών εξόδων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 0,26 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,51 εκατ. ευρώ το 2014.
Στο μεταξύ, η Εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία δύο από τα νέα projects της (επέκταση συμφωνίας με τη Sysco Guest Supply, έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς ξενοδοχειακών καλλυντικών διεθνώς και έναρξη παραγωγής και προώθησης παγκοσμίως μίας νέας σειράς προϊόντων με το όνομα Olive Care), τα οποία εντάσσονται στο συνολικό δυναμικό εξαγωγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας και αναμένεται να συμβάλλουν στη διατήρηση της απρόσκοπτης αναπτυξιακής πορείας της Παπουτσάνης τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μέσα στο 2015.
Η διοίκηση της Εταιρείας, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά σήμερα, και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια ασυνέχεια στις γενικότερες εξελίξεις, είναι συγκρατημένα αισιόδοξη και δηλώνει ότι: «Μέσα στους στόχους της Εταιρείας μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού προσανατολισμού μας με προϊόντα Παπουτσάνης και η διεύρυνση των συνεργασιών μας με περισσότερους αξιόπιστους διεθνείς ομίλους – εταιρείες, αξιοποιώντας και ενισχύοντας από την μία το παραγωγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κόστους της εταιρείας, και ισχυροποιώντας από την άλλη τον κύκλο εργασιών της σε μία διαχρονικά σταθερή βάση.
Σε αυτό το πλαίσιο, εργαζόμαστε εντατικά πάνω σε συγκεκριμένα έργα που μέσα στη χρονιά, σταδιακά, θα ολοκληρώνονται μειώνοντας κατά το δεύτερο τρίμηνο σημαντικά την υστέρηση του πρώτου τριμήνου και γυρίζοντας τελικά τη χρονιά σε θετικό πρόσημο.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης