Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σοκ και δέος: Άδεια καταστήματα και εργαζόμενοι σε υποχρεωτική άδεια - Τι λένε φορείς της αγοράς

Σοκ και δέος: Άδεια καταστήματα και εργαζόμενοι σε υποχρεωτική άδεια - Τι λένε φορείς της αγοράς
Η μόνη κίνηση στην αγορά αφορούσε στα σουπερμάρκετ στα οποία όμως δεν παρατηρήθηκε έλλειψη αγαθών
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Αθήνας και Πειραιά οι οποίοι όπως ανέφεραν, όλη η αγορά είναι πλέον παγωμένη, εκτός από τον τομέα που αφορά στα τρόφιμα.
Η αλήθεια είναι ότι χτες η εικόνα στην αγορά ήταν αποκαρδιωτική, καθώς τα περισσότερα καταστήματα ήταν άδεια, ενώ πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να δώσουν υποχρεωτικές άδειες στους υπαλλήλους τους.
Η μόνη κίνηση στην αγορά αφορούσε στα σουπερμάρκετ στα οποία όμως δεν παρατηρήθηκε έλλειψη αγαθών, αν και οι καταναλωτές σχημάτισαν για μια ακόμη μέρα ουρές στα ταμεία.
Χτες η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προέβη σε σειρά ενεργειών προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες εποπτείας της αγοράς πραγματοποίησαν εκτεταμένες τιμοληψίες, ενώ ο Γενικός Γραμματέας, κ. Παπαδεράκης, είχε συστηματική επικοινωνία με φορείς της αγοράς και επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους των καυσίμων (εταιρίες διύλισης και διανομής, πρατήρια καύσιμων) και των ειδών διατροφής, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία, από τις ενέργειες αυτές δεν διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα, ούτε περιστατικά υπερτιμολογήσεων. Η ομαλή λειτουργία και η συνεχής εποπτεία της αγοράς θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες. Στον κλάδο των καυσίμων παρατηρήθηκαν ορισμένα προβλήματα εφοδιασμού περιορισμένης έκτασης που οφείλονταν σε πληρωμές μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, τα οποία επιλύθηκαν, μετά από παρέμβαση της Κυβέρνησης και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Πάντως όλοι εκτιμούν ότι αν οι τράπεζες δεν ανοίξουν την ερχόμενη τρίτη τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα αφού θα αρτχίσουν να παρατηρούνται σοβαρές ελλέιψεις στα ράφια.
Ηδη οι προμηθευτές έχουν αρχίσει να ζητούν προκαταβολική πληρωμή των προϊόντων και για αυτό πολλές επιχειρήσεις αρνούνται να δεχτούν πιστωτικές κάρτες.
Τί μέλλει γενέσθαι; Ο επιχειρηματικός κόσμος παραμένει αμήχανος μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις, ενώ χθες σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, ανέφερε ότι το δημοψήφισμα «γρίφος», μετά και το κλείσιμο των τραπεζών, θα βάλει οριστικό λουκέτο στο σύνολο της ελληνικής αγοράς.
"Ο εμπορικός κόσμος φτώχυνε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής και τις θυσίες μας, έξι χρόνια τώρα, να παίζονται κορώνα – γράμματα. Πρέπει, όλοι να κατανοήσουμε, ότι η εθνική χρεωκοπία ισοδυναμεί με διεθνή απομόνωση του λαού και της χώρας, αλλά και εθνική ντροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης