Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο πατριώτης Δ. Γιαννακόπουλος ή ο ιδιοτελής επιχειρηματίας που τα βρήκε με τον ΣΥΡΙΖΑ;

tags :
Ο πατριώτης Δ. Γιαννακόπουλος ή ο ιδιοτελής επιχειρηματίας που τα βρήκε με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Η παρέμβασή του τάραξε τα νερά της επιχειρηματικής κοινότητας καθώς πρέπει να είναι ο μοναδικός μέχρι τώρα που τάχθηκε δημόσια υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα
Θέση κατά των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας πήρε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ κ Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστός και από την ενασχόλησή του στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Η παρέμβασή του τάραξε τα νερά της επιχειρηματικής κοινότητας καθώς πρέπει να είναι ο μοναδικός μέχρι τώρα που τάχθηκε δημόσια υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.
Με την τοποθέτησή του δίνει στήριξη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Το bankingnews αναζήτησε τα πιθανά κίνητρα του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τι μπορεί να κρύβει μία αθώα και ειλικρινή δήλωση.
Η αγορά της φαρμακοβιομηχανίας που γνωρίζει μας δίνει το παρασκήνιο και το σενάριο για το πώς έφθασε ο εκπρόσωπος της γνωστής βιομηχανίας Βιανέξ της οικογένειας Γιαννακόπουλου να στηρίζει σήμερα το ΌΧΙ.
Είναι εμφανές ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου προετοιμάζεται για τις επόμενες εξελίξεις που μπορεί να φέρει το ΟΧΙ.
Μία και σημαντική και ενδιαφέρουσα προοπτική για τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο είναι να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή.
Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση θα χρειαστεί συμμάχους για την υλοποίηση των σχεδίων της σε ένα σημαντικό τομέα όπως είναι το φάρμακο.
Η χείρα βοηθείας που δίνει η ΒΙΑΝΕΞ στην κυβέρνηση δεν προσφέρεται αφιλοκερδώς όπως θα κάνουν κάποιοι συμπολίτες μας την ερχόμενη Κυριακή.
Η ιστορία με πολύ παρασκήνιο αρχίζει όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανοίγουν την αγορά του φαρμάκου με τη γενόσημα.
Η ΒΙΑΝΕΞ είχε στηρίξει την στρατηγική των πωλήσεων στα πρωτότυπα φάρμακα κάνοντας συνεργασίες με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.
Όμως ο προσανατολισμός της στα πρωτότυπα δεν τις άφησε χρόνο να προετοιμαστεί έγκαιρα στη νέα αγορά των γενοσήμων.
Οι πωλήσεις της εταιρείας έφθασαν τα 380 εκατ. ευρώ το 2009.
Η αλλαγή κανόνων του παιχνιδιού στην αγορά και οι πρωτοβουλίες των προηγούμενων υπουργών Υγείας θεσμοθετώντας τη συνταγογράφηση των γενοσήμων και την αλλαγή τιμολόγησης αλλάζουν άρδην το χάρτη των πωλήσεων των φαρμάκων.
Μετά από τέσσερα χρόνια οι πωλήσεις της ΒΙΑΝΕΞ πέφτουν στα 211,37 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο στο ισολογισμό της εταιρείας εμφανίζονται πωλήσεις προϊόντων συνολικής αξίας 93,5 εκατ. ευρώ οι οποίες αφήνουν μια μικρή προμήθεια στην εταιρεία.
Έτσι ξεδιπλώνεται το κουβάρι μιας δήλωσης με αρκετή … ουρά και προσδοκίες.
Μπορεί να γίνει ο φαρμακοβιομήχανος της δραχμής με την άδεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει αξιόλογες εταιρείες που κατέχουν ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο και στα γενόσημα φάρμακα διότι παρακολουθούν τις εξελίξεις και κυρίως δεν ψάχνουν με κάθε ευκαιρία να κάνουν deal με το κράτος για να επιβιώνουν ως επιχειρηματίες.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης